Απώλεια για τον αγροτικό κόσμο – Απεβίωσε ο Κώστας Γιαννοπολίτης

Κωνσταντίνος Γιαννοπολίτης. Φωτογραφία: Agrotypos

Για το τελευταίο του ταξίδι έφυγε, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, ο Κωνσταντίνος Γιαννοπολίτης ιδρυτής και εκδότης της ηλεκτρονικής έκδοσης Αγροτύπος και του περιοδικού Γεωργία Κτηνοτροφία.

Ο Κωνσταντίνος Γιαννοπολίτης γεννήθηκε το 1946 στην Κάτω Βλασία Καλαβρύτων. Ήταν Γεωπόνος, πτυχιούχος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και Διδάκτωρ (Ph.D.) του Michigan State University (Horticulture Dept., Pesticide Research Center) των ΗΠΑ.

Διετέλεσε Διευθυντής του Τμήματος Ζιζανιολογίας και προϊστάμενος του Εργαστηρίου Χημικής Αντιμετώπισης Ζιζανίων του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, ως τακτικός ερευνητής, από το 1984 μέχρι το 2009 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος κατά καιρούς διαφόρων επιστημονικών εταιρειών, εκλεγμένος Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας και Εμπειρογνώμονας σε Επιτροπές Ειδικών της Ε.Ε. καθώς και Project Leader σε πρόγραμμα της Ε.Ε. (Institution Building) για την προετοιμασία της Ρουμανίας, ως υποψήφιας χώρας, στον τομέα φυτοϋγειονομικού ελέγχου και ελέγχου υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων (1999-2001). Συγγραφέας περισσότερων από 300 επιστημονικών άρθρων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.

Δημιούργησε το 1993 την ΑγροΤύπος A.E., εκδοτική εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά με τις αγροτικές εκδόσεις και την ενημέρωση του αγροτικού χώρου, με κύριο κίνητρο να συμβάλει στην ανάπτυξη και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας.

Η κηδεία του θα γίνει στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στο Μαρούσι (Αγ. Νικολάου και Ελ. Βενιζέλου), την Τετάρτη (6/11/2019), στις 14:30.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη