Παραολυμπιακοί Αγώνες: Αργυρό μετάλλιο για τον Θ. Κωνσταντινίδη

Σημειώνοντας πανευρωπαϊκό ρεκόρ

Το τέταρτο μετάλλιο και πρώτο αργυρό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο  χάρισε στην Ελλάδα ο Θανάσης Κωνσταντινίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέταξε την κορίνα F32 στα 38,68 μ. και επανέλαβε τον θρίαμβο του Ρίο όπου κι εκεί είχε πάρει την 2η θέση στο αγώνισμα.

Στην πρώτη προσπάθεια ο Κωνσταντινίδης βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 35.70 μ. Στην δεύτερη και ουσιαστικά “ασημένια” βολή, σημείωσε νέο ρεκόρ Ευρώπης που είναι 38.68 μ. Στις υπόλοιπες “κυνήγησε” μια πολύ μεγαλύτερη βολή, στοχεύοντας στην κορυφή, αλλά δεν μπόρεσε να φθάσει την βολή του Κινέζου Λι Λιου με 45.39 μ., επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Εκτός των δύο πρώτων βολών, είχε ακόμη μία έγκυρη (την 5η) που μετρήθηκε 38.51 μ. Τρίτος κατετάγη ο Γουαλίντ Φεράχ (Αλγερία) με βολή στα 35.34 μ. 

 

Το προηγούμενο ρεκόρ Ευρώπης, με 37.19 μ., κατείχε ο Πολωνός Σόκαλ από τον Ιούνιο του 2016 στο Γκροσέτο της Ιταλίας. Ο Σόκαλ ήταν και ο αθλητής που είχε στερήσει από τον Κωνσταντινίδη το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο για μόλις 22 εκατοστά (33.69 μ. έναντι 33.91 μ.). Όσον αφορά στο προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ, το κατείχε ο ίδιος με 35.44 μ. από τις 2 Ιουλίου 2016 στην Αθήνα.

Για τον Κωνσταντινίδη, που ήταν ο ένας εκ των δύο σημαιοφόρων της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Αγώνων, αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Ρίο το 2016 είχαν προηγηθεί το χρυσό στη σφαιροβολία και το αργυρό επίσης στην κορίνα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη