14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διεθνής διάκριση για τις βιώσιμες πρακτικές του TUI BLUE Meltemi στη Σαντορίνη

Share

Το βραβείο του πιο βιώσιμα αναπτυγμένου ξενοδοχείου του Ομίλου TUI, “Most improved sustainability award 2023”, απέσπασε πρόσφατα το ξενoδοχείο TUI BLUE Meltemi, μέλος του ομίλου Meltemi Hotels & Resorts, που εδρεύει στη Περίσσα της Σαντορίνης, ως επιβράβευση της διαρκούς προσπάθειας για εισαγωγή νέων βιώσιμων ιδεών και πρακτικών στις καθημερινές λειτουργίες του.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα την προσπάθειά του για παροχή βιώσιμων υπηρεσιών εστίασης και με στόχο την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων, το ξενοδοχείο TUI BLUE Meltemi συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο LOWINFOOD του Horizon 2020, στο πλαίσιο του οποίου 27 εταίροι από 12 χώρες δοκιμάζουν 13 καινοτόμα εργαλεία για την πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων.

Με την επιστημονική υποστήριξη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και στο πλαίσιο του LOWINFOOD, το ξενοδοχείο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δοκιμάζει και συμβάλλει στην αξιολόγηση και επίδειξη του KITRO, ενός πρωτοποριακού, καινοτόμου συστήματος καταγραφής και μέτρησης των αποβλήτων τροφίμων. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, το σύστημα KITRO ζυγίζει και αναγνωρίζει τα υπολείμματα τροφίμων που πετάγονται στον κάδο, οδηγώντας έτσι στην κατανόηση και αντιμετώπιση των αιτίων της σπατάλης τροφίμων στην κουζίνα και το εστιατόριο.

Το ξενοδοχείο TUI BLUE Meltemi βραβεύτηκε για την εντυπωσιακή μείωση της σπατάλης τροφίμων που πέτυχε, αξιοποιώντας με τον βέλτιστο τρόπο την πληροφορία που παρέχει το σύστημα αυτό, και κατ’ επέκταση την αντίστοιχη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

Λώρα-Λήδα Καραμολέγκου και Μανώλης Καραμολέγκος

Η απονομή του βραβείου έγινε την Τετάρτη 1/3 στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που οργανώθηκε από τη TUI BLUE για όλα τα μέλη της παγκοσμίως. Το βραβείο παρέλαβαν οι ιδιοκτήτες του Ομίλου Μeltemi Hotels & Resorts, κος Μανώλης Καραμολέγκος και κα Λώρα-Λήδα Καραμολέγκου.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη