Εισηγήσεις για χαλάρωση των μέτρων έναντι της Covid-19 στα νοσοκομεία

Περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού SARS-CoV-2 εισηγείται η επιτροπή των εμπειρογνώμων του Yπουργείου Υγείας, καθώς η εξέλιξη της πανδημίας δείχνει σαφή βελτίωση όλων των δεικτών.

Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, η επιτροπή εισηγήθηκε να μην διαχωρίζονται οι ΜΕΘ σε covid και non covid. Συζητήθηκε επίσης και η διαχείριση των ασθενών με covid-19 μέσα στα νοσοκομεία. Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για τα μέτρα στα νοσοκομεία και πιθανόν στις 28 Μαρτίου θα βγει το ΦΕΚ με την άρση των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη αποφασισθεί η άρση των μέτρων ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τη διενέργεια εβδομαδιαίου rapid test από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Όπως είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η επιδημία έχει περάσει σε ένα αρκετά προβλεπόμενο επίπεδο και δεν υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας εδώ και πάρα πολύ καιρό, σε σχέση την Covid-19. Τόνισε μάλιστα, ότι εάν συνεχιστεί η κατάσταση όπως βλέπουμε να εξελίσσεται, λογικά θα έχουμε πλήρη ύφεση κατά τους επόμενους μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη