Διευκρινίσεις από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας για τη διάθεση των δωρεάν self test

Διευκρινίσεις σχετικά με τη διάθεση των δωρεάν self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς έδωσαν με κοινή ανακοίνωσή τους τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα Σάββατο 8/1 δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκατ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. “Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο”, σημειώνουν τα δύο Υπουργεία.

Λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, χθες και σήμερα το πρωί έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες, αναφέρεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται: “Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self test. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self test για το άνοιγμα της Δευτέρας”.

Θυμίζουμε ότι για την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων θα γίνουν τρία συνολικά self test από όλους τους μαθητές (εμβολιασμένους και μη) και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, το πρώτο πριν την προσέλευση της Δευτέρας 10/1, και τα άλλα δύο βάσει του κανονικού προγραμματισμού, πριν την προσέλευση της Τρίτης 11/1 και της Παρασκευής 14/1. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν δύο rapid test, πριν την προσέλευση της Δευτέρας και της Παρασκευής, και ένα self test πριν την προσέλευση της Τρίτης, όλα με δική τους επιβάρυνση.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη