21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη ματαίωση των πανηγυριών – Διευκρινίσεις από το Υπ. Ανάπτυξης

Share

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για την ματαίωση όλων των πανηγυριών από τις 13 Ιουλίου έως και τις 31 Ιουλίου του 2020 στο σύνολο της χώρας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού.

Όπως διευκρίνισε με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την εν λόγω ΚΥΑ “απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών.”

Η διευκρίνιση κρίθηκε απαραίτητη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων των κλάδων που σχετίζονται με τη διοργάνωση πανηγυριών.

Πιο συγκεκριμένα, “για τις αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 (εμποροπανηγύρεις, κυριακάτικες αγορές, χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές, λοιπές οργανωμένες αγορές), ισχύουν οι κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας, όπως περιγράφονται στην υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44076/ 11.7.2020 κοινής υπουργικής απόφασης Β΄2798.”


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη