20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αθηνιός Σαντορίνη: Έφυγε το Olympus – Απελευθερώθηκε η προβλήτα

Share

To Olympus φωτογραφημένο στον Αθηνιό στις 11 Αυγούστου 2019. Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης ©

Ρυμουλκούμενο αναχώρησε από τον Αθηνιό, το απόγευμα της Τετάρτης 14/8/2019, το πλοίο Olympus, απελευθερώνοντας μετά από 14 ολόκληρες μέρες την προβλήτα εμπορευματικών φορτίων και ενώ είχε δημιουργήσει μύρια όσα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού, με την τουριστική κίνηση να βρίσκεται στο απόγειό της και παράλληλα να εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής των προβλητών.

Το Olympus με τη βοήθεια του ρυμουλκού Christos XXIII κατευθύνεται (14/8/2019 22:00) προς τα ναυπηγεία του Νεώριου στη Σύρο.

Το ιστορικό

Το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο Olympus (πρώην Ελλη Τ.) ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης 31/7 το παρθενικό του ταξίδι στο δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος – Σαντορίνη – Ρέθυμνο και λίγο πριν προσεγγίσει τη Σαντορίνη, το πρωί της Πέμπτης 1/8/2019, προσέκρουσε σε βράχια και υπέστη ρήγμα.

Το πλοίο έδεσε στην μικρή προβλήτα στη δεξιά πλευρά του Αθηνιού (που χρησιμοποιείται κυρίως για τα πλοία που μεταφέρουν εμπορεύματα) ενώ γύρο του αναπτύχθηκε φράγμα για την αποφυγή τυχόν περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε την 2/8/19 από εξουσιοδοτημένο Επιθεωρητή “Κύριου Γραφείου Επιθεώρησης Paris MοU Σύρου”, με τη συνδρομή δύο προσοντούχων επιθεωρητών – ναυπηγών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στο πλαίσιο εφαρμογής ”Paris MoU”, διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις / παρατηρήσεις στον τομέα της εφαρμογής των Διεθνών Συμβάσεων που διέπουν τη ναυσιπλοΐα. Στο πλαίσιο αυτό, από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

[adning id="140788"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη