Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θήρας

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα συνεχιστούν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θήρας, το οποίο λειτουργεί στα Φηρά, στον χώρο του Γυμνασίου Θήρας, απέναντι από τα ΚΤΕΛ. Η φοίτηση στο σχολείο διαρκεί δύο χρόνια, είναι δωρεάν και απευθύνεται σε ενήλικες (Έλληνες ή αλλοεθνείς) οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου.

Πλεονεκτήματα φοίτησης:

– Τα μαθήματα γίνονται μόνο απογευματινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή
– Η αξιολόγηση είναι περιγραφική (όχι αριθμητική), χωρίς εξετάσεις (διαγωνίσματα) και η ύλη των σπουδών προσαρμόζεται στις ανάγκες των μαθητών (δε δίνονται βιβλία)
– Οι απόφοιτοι του σχολείου μπορούν στη συνέχεια να εγγραφούν στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θήρας, ενώ μετά το Λύκειο αν το επιθυμούν μπορούν να δώσουν και Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.

Τα μαθήματα που διδάσκονται στο Σ.Δ.Ε. είναι: 1) Ελληνικά, 2) Αγγλικά, 3) Μαθηματικά, 4) Πληροφορική, 5) Κοινωνιολογία, 6) Περιβαλλοντική, 7) Πολιτισμική-Αισθητική Αγωγή και 8) Φυσικές Επιστήμες.

Επίσης, στο Σ.Δ.Ε. παρέχονται δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες από τον σύμβουλο σταδιοδρομίας και ψυχολόγο.

Δικαιολογητικά εγγραφής:

– Αίτηση (παρέχεται από το σχολείο, χρειάζονται αν υπάρχουν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ)
– Απολυτήριο δημοτικού ή βεβαίωση παρακολούθησης τάξης Γυμνασίου
– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (πρόσφατο)
– Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στον χώρο του σχολείου (Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00-21:00) ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τη Διεύθυνση του ΣΔΕ στο 2281087660.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here