Εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτης

Στο ΔΣ συμμετέχει αυτοδικαίως και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 μελών της, πραγματοποιήθηκε χθες (12/2) στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) για την εκλογή των μελών του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ως Πρόεδρος ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΕΝΠΕ, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ συμμετέχουν αυτοδικαίως οι 13 εκλεγμένοι περιφερειάρχες της χώρας και επιπλέον 12 αιρετοί περιφερειακοί σύμβουλοι. Μεταξύ των 12 είναι και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, υποψήφιος με την παράταξη της ΝΔ, με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο με 124 ψήφους, που τον έφεραν δεύτερο πανελλαδικά στη σειρά εκλογής. Έτσι, το Νότιο Αιγαίο θα έχει διπλή εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ, αυτοδικαίως από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λεονταρίτη, ως εκλεγμένο μέλος. Η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα θα γίνει σε σημερινή (13/2) συνεδρίαση.

Στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ εξελέγη επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΠΕ συμμετείχε το σύνολο των 18 εκπροσώπων της παράταξης της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ έλαβαν μέρος τέσσερις παρατάξεις: Η παράταξη της ΝΔ, με επικεφαλής τον Απ. Τζιτζικώστα, κατέλαβε 9 από τις 12 θέσεις αιρετών μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο. Από μια έδρα κατέλαβαν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη