Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη ΔΕΥΑΘ για την ευαισθητοποίηση σε θέματα νερού και περιβάλλοντος

Σε μία περιοχή όπως η Σαντορίνη, όπου ο υδροφόρος ορίζοντας είναι περιορισμένος και το νερό που καταναλώνουμε είναι παραγόμενο, είναι αναγκαίο να καλλιεργηθεί σε όλους, μικρούς και μεγάλους, η ευαισθησία απέναντι στο νερό και στο περιβάλλον γενικότερα. Προς την κατεύθυνση αυτή, η ΔΕΥΑΘ σχεδίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ο Βιομηχανικός Κύκλος του Νερού”, το οποίο εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 6/4 με την εκπαιδευτική επίσκεψη της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μεσαριάς στις εγκαταστάσεις Αφαλάτωσης και Βιολογικού Καθαρισμού.

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους Γεωργία Κιαμηλίδου, παρακολούθησαν την παρουσίαση που έκανε η συντονίστρια του προγράμματος Ειρήνη Βλαβιανού και το τεχνικό προσωπικό των εγκαταστάσεων και εντυπωσιάστηκαν από την επεξεργασία που υφίσταται το νερό πριν και αφού το καταναλώσουν στα σπίτια τους. Επίσης κατέθεσαν τις ιδέες του για το πώς μπορεί να γίνει εξοικονόμηση του νερού και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, παίρνοντας μαζί τους το εκπαιδευτικό υλικό και τα αναμνηστικά δώρα που ετοίμασε η ΔΕΥΑΘ.

Με ανακοίνωσή της, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΘ απευθύνει ευχαριστίες προς την κα Ειρήνη Φουστέρη, δημιουργό του παραμυθιού “Μαθαίνω με τον Τάσο για το Νερό”, το οποίο έγραψε και προσέφερε για τις ανάγκες του προγράμματος, καθώς και τους χορηγούς που αφουγκράστηκαν το όραμα της Επιχείρησης και χρηματοδότησαν εξ ολοκλήρου την όλη προσπάθεια.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη