ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τις 12-13/3

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία καθώς προβλέπεται μεταβολή από τα δυτικά και βόρεια, από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 12/3. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο και οι χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη 12/3, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, θα επηρεάσουν το Ιόνιο και βαθμιαία την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Από το μεσημέρι τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεά (και την Αττική), την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η ένταση των ανέμων θα φτάσει στα πελάγη τα 9 μποφόρ. Στα ορεινά και ημεριορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και πρόσκαιρα στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου προβλέπονται χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης μέρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Ανάλογο σκηνικό αναμένεται και την Τετάρτη 13/3 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι ισχυροί άνεμοι σταδιακά θα εξασθενούν από τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, της τάξης των 10-12 βαθμών Κελσίου, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια. Τις βραδινές ώρες της Τρίτης και τις πρωινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη