Σαντορίνη: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το ΙΜΠΗΣ ζητούν δέκα δημοτικοί σύμβουλοι

Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας με μοναδικό θέμα “την έγκριση χρηματοδότησης προς το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης για την παρακολούθηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης για το 2022” κατέθεσαν σήμερα εγγράφως προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δέκα δημοτικοί σύμβουλοι, των παρατάξεων της Θηραϊκής Πολιτείας και της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας.

Το ΙΜΠΗΣ, όπως αναφέρουν, λειτουργεί απρόσκοπτα εδώ και 30 χρόνια παρακολουθώντας το ηφαιστειακό σύμπλεγμα του νησιού μας και συντηρώντας το ενιαίο πολυπαραμετρικό σύστημα, έχοντας προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες στην κοινωνία για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Όπως διατυπώνεται αναλυτικά και στο αίτημα, “το ΙΜΠΗΣ έχει καταστήσει σαφές ότι από τον Μάρτιο του 2022 δεν θα έχει πλέον τη δυνατότητα, με τους έως σήμερα διαθέσιμους πόρους του, να συνεχίσει την παρακολούθηση του ηφαιστείου. Για να συνεχιστεί και το 2022 απρόσκοπτα η 30χρονη παρακολούθηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης από το ΙΜΠΗΣ, η οποία έως σήμερα έχει διασφαλίσει την ασφάλεια των κατοίκων, των επισκεπτών και των επενδύσεων στο νησί, επιβάλλεται η χρηματοδότησή του από τον Δήμο Θήρας για τη συντήρηση και τη λειτουργία του ενιαίου πολυπαραμετρικού συστήματος των ηφαιστείων της Σαντορίνης από το ΙΜΠΗΣ. Το ποσό των 50.000 ευρώ εκτιμά το ΙΜΠΗΣ πως μπορεί να καλύψει το ελάχιστο μέρος των αναγκών των δύο περασμένων ετών, για τα οποία δεν υπήρξε καμία χρηματοδότηση, καθώς και τις ανάγκες του τρέχοντος έτους”.

Το αίτημα υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Θηραϊκής Πολιτείας: Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, Νίκος Καμπουράκης, Ελευθέριος Τζούρος, Γιώργος Νομικός, Αλέξανδρος Πάσσαρης, Κωνσταντίνος Κανελλάκης, Μηνάς Καφιέρης, Ευάγγελος Ζώρζος και της Λαϊκής Συσπείρωσης: Μαρία Αργυρού και Ακυλίνα Κόκκαλη.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη