Εκτίμηση για 10% άνοδο της κρουαζιέρας στην Ελλάδα το 2019

Χ. Θεοχάρης: Να αποκτήσει η Ελλάδα περίοπτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας - Μ. Κόνσολας: Στόχος η δημιουργία νέων λιμενικών υποδομών στους προορισμούς κρουαζιέρας

Εκτενή ανάλυση των στοιχείων και των δεδομένων για την πορεία της κρουαζιέρας στην Ελλάδα την τρέχουσα χρονιά έκαναν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας και ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας κ. Θεόδωρος Κόντες, συζητώντας επίσης και για τις προοπτικές του κλάδου για το μέλλον.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει την παγκόσμια τάση για την κρουαζιέρα, με μικρά πλοία έως 500 επιβατών, προκειμένου να μετατραπούν και άλλα, μικρότερα ελληνικά νησιά σε προορισμούς για την κρουαζιέρα.

Ο κλάδος της κρουαζιέρας, μετά από δύο χρόνια υποχώρησης, εφέτος έχει εισέλθει σε ανοδικό κύκλο και εκτιμάται ότι η χρονιά θα “κλείσει” με άνοδο 10% σε σχέση με το 2018, ενώ υπολογίζεται ότι περισσότερα από 5,2 εκατομμύρια επιβάτες θα επισκεφθούν τους ελληνικούς προορισμούς έως το τέλος του έτους.

Ο κ. Κόντες, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την ισχυρή τάση που καταγράφεται από τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, οι οποίες εντάσσουν στα προγράμματά τους περισσότερους ελληνικούς προορισμούς, τόσο για το 2019, όσο και για το 2020.

“Η Ελλάδα με χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής είναι ο ιδανικός τόπος για τον θαλάσσιο τουρισμό, με τον κλάδο της κρουαζιέρας και του yachting να αποτελεί βασικό πυλώνα της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. Οι βάσεις έχουν τεθεί και προχωρούμε στα επόμενα βήματα ώστε να αποκτήσει η Ελλάδα περίοπτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοχάρης.

Από την πλευρά του ο κ. Κόνσολας έθεσε ως στόχο τη δημιουργία νέων λιμενικών υποδομών σε λιμάνια που αποτελούν προορισμούς για την κρουαζιέρα. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα υπάρξει άμεσα, συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού με τα Υπουργεία Υποδομών και Ναυτιλίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here