20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Μετρώντας αντίστροφα για το Santorini Experience 2019

Πρωτοσέλιδα

Αγώνας τρεξίματος με θέα την καλντέρα στο Santorini Experience – Φωτογραφία: Η. Λέφας

Σε λιγότερο από έναν μήνα, στις 4-6 Οκτωβρίου, η Σαντορίνη θα φιλοξενήσει την αθλητική διοργάνωση “Santorini Experience”, συγκεντρώνοντας για 5η συνεχή χρονιά το παγκόσμιο ενδιαφέρον και τις συμμετοχές επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών για αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 5/10, θα δοθούν ταυτόχρονα οι εκκινήσεις των διαδρομών τρεξίματος 15 χλμ by Samsung και 10 χλμ, στις 08:15 το πρωί, ενώ η διαδρομή των 5 χλμ “Αριστείδης Αλαφούζος” θα εκκινήσει στις 11:00 το πρωί. Όλες οι διαδρομές έχουν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία.

Την Κυριακή 6/10, η δράση θα είναι κολυμβητική καθώς οι συμμετέχοντες θα νιώσουν την εκρηκτική ατμόσφαιρα του ηφαιστείου. Συγκεκριμένα, θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν την διαδρομή 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.) από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας την επιβλητική όψη του νησιού μπροστά τους, στον αγώνα open water swimming by Vikos. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 το πρωί από το ηφαίστειο. Ο αγώνας πραγματοποιείται υπό την τεχνική καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή και τεχνικού διευθυντή Νίκου Γέμελου, με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, τους κανονισμούς της FINA και την ασφάλεια της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης, της Lifeguard Patrol, του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Θήρας, του Atlantis Dive Center και του Ναυτικού Ομίλου Σαντορίνης.

Αγώνας κολύμβησης στην καλντέρα στο Santorini Experience – Φωτογραφία: Μ. Γκιριζιώτης

Στην φετινή διοργάνωση θα δώσουν το δυναμικό “παρών” ο αργυρός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Σπύρος Γιαννιώτης, ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης του Ρίο, Yasunari Hirai, καθώς και η ελίτ της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης, όπως η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κέλλυ Αραούζου, ο πρωταθλητής Ευρώπης Γιώργος Αρνιακός και οι πρωταθλητές Ελλάδας Δημήτρης Νέγρης, Στελλίνα Απλαντή, Δημήτρης Μανιός, οι δίδυμοι Έλληνες της διασποράς που αγωνίζονται με τα χρώματα της εθνικής Ολλανδίας, Γιώργος και Τίμος Σκοτάδης και οι Ειρήνη Διακουμάκου, Μαρία Φιλοπούλου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινέσκου, Παναγιώτης Αλογάκος, Μαρία Κηρύκου, Τριανταφυλλιά Διακουμάκου και Μελίνα Τροχαλάκη.

Δείτε εδώ το αναλυτικό φετινό πρόγραμμα.

Ακολουθεί βίντεο με τις συμβουλές που δίνουν ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Κέλλυ Αραούζου για τον συναρπαστικό αγώνα κολύμβησης του “Santorini Experience”:

Ειδική προσφορά εγγραφής & παραλαβή πακέτου συμμετοχής

Οι εγγραφές για την κολύμβηση και το τρέξιμο συνεχίζονται τόσο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος όσο και επιτόπου στο κατάστημα του επίσημου χορηγού της διοργάνωσης Alafouzos Sport στα Φηρά. Μάλιστα με αγορές άνω των 15 ευρώ από το κατάστημα, εξασφαλίζεται ειδική έκπτωση 25% στις τιμές εγγραφών ανά δραστηριότητα.

Οι συμμετέχοντες αθλητές θα μπορούν είτε να παραλαμβάνουν το πακέτο συμμετοχής τους είτε από το κατάστημα Alafouzos Sports (3-5/10, ώρες 09:00-21:00), είτε να παρλάβουν τους αριθμούς τους τις ημέρες των αγώνων μία ώρα πριν την εκκίνηση των διαδρομών τρεξίματος και κολύμβησης.

Μεταφορά των συμμετεχόντων τις ημέρες των αγώνων
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και μεταφορά των συμμετεχόντων του “Santorini Experience” στα σημεία εκκίνησης των διαδρομών τρεξίματος το Σάββατο 5/10 στην Οία και της κολυμβητικής διαδρομής την Κυριακή 6/10 στο παλιό λιμάνι των Φηρών, η DNA Travel, ο επίσημος συνεργάτης μεταφορών της διοργάνωσης, θα φροντίσει να πραγματοποιήσει τα ακόλουθα δρομολόγια:

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθούν δύο δρομολόγια (ώρα 05:30 και 07:50) από την Περίσσα (Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού) που θα περάσουν (στις 05:50 και 08:10 αντίστοιχα) από το Καμάρι (έναντι γηπέδου), αμέσως μετά (στις 06:10 και 08:30 αντίστοιχα) από τα Φηρά (έναντι παλαιού Κέντρου Υγείας) για να φτάσουν στην Οία (Εργοστάσιο Αφαλάτωσης) με λεωφορείο που θα εξυπηρετήσει τους συμμετέχοντες που επιθυμούν να βρεθούν στο σημείο εκκίνησης των διαδρομών τρεξίματος. Αντίστοιχα, η επιστροφή των συμμετεχόντων θα γίνει με ένα ακόμα δρομολόγιο στις 12:30, από την Οία προς τα Φηρά, το Καμάρι και την Περίσσα.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να μετακινηθούν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, από την Περίσσα και το Καμάρι στο παλιό λιμάνι των Φηρών, για την εκκίνηση της κολυμβητικής διαδρομής θα εξυπηρετηθούν με το λεωφορείο που θα έχει ως σημείο εκκίνησης τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στην Περίσσα, στις 07:50, και θα περάσει στις 08:10 από το Καμάρι (έναντι γηπέδου). Να σημειωθεί ότι η μεταφορά των κολυμβητών προς το ηφαίστειο ξενικά στις 09:30, από το παλιό λιμάνι. Επιπλέον η DNA Travel θα πραγματοποιήσει ένα ακόμα δρομολόγιο στις 14:00 από τα Φηρά (έναντι παλαιού Κέντρου Υγείας) στο λιμάνι του Αθηνιού

Οι προσφορές του Santorini Experience 2019
Για να ανακαλύψετε τις προσφορές που ισχύουν σε θέματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενοικίασης οχημάτων και διαμονών για το “Santorini Experience” δείτε εδώ.

Και το κάμπ της Ρεάλ Μαδρίτης στη Σαντορίνη
Στο πλαίσιο του “Santorini Experience”, σε συνεργασία με το MGC Soccer Central, επικεφαλής προπονητές από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθούν για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Playland, στις 3-6 Οκτωβρίου 2019, για να διδάξουν ποδόσφαιρο σε παιδιά ηλικίας 6 – 16 ετών χρησιμοποιώντας μεθοδολογίες προπονητικής των Μερένχες! Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής δείτε εδώ.

Το “Santorini Experience” έχει ενταχθεί στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2019 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και της Active Media Group. Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ).

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.santorini-experience.com

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

ΕΟΑΝ: Δεν ακριβαίνει το εμφιαλωμένο νερό σε πλαστικό μπουκάλι

Τέλος ανακύκλωσης, ύψους 8 λεπτών, επιβάλλεται από την 1η Ιουνίου 2022 στα πλαστικά μπουκάλια ποτών (νερό, αναψυκτικό, γάλα κ.ά.), η ετικέτα των οποίων περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC).