Αναπτυξιακός Νόμος: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για ενίσχυση τουριστικών επενδύσεων

Εξαιρούνται επενδυτικά σχέδια σε Μύκονο και Σαντορίνη

Ξεκίνησε σήμερα (5/9) η υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς “Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων” του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022, με καταληκτική ημερομηνία του κύκλου υποβολών την 5η Δεκεμβρίου 2022.

Για την υπαγωγή στο παρόν καθεστώς ενίσχυσης, το ελάχιστο ύψος του επιλέξιμου κόστους του επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται σε:

α. 1.000.000 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις,
β. 500.000 ευρώ για μεσαίες επιχειρήσεις,
γ. 250.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις,
δ. 100.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις,
ε. 50.000 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), καθώς και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (Α.Σ.), τους Αστικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών (Ο.Π.) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (Α.Ε.Σ.).

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος που υποστηρίζει όλο τον “κύκλο ζωής” των επενδυτικών σχεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου.

Για το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ εδώ.

Θυμίζουμε ότι από το παρόν καθεστώς εξαιρούνται επενδυτικά σχέδια με τόπο εγκατάστασης την Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και από την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας, τον Δήμο Θήρας, πλην της Δημοτικής Κοινότητας Θηρασίας.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη