“ΤΩΡΑ!” – ένας χρόνος παρουσίας στα δρώμενα της Σαντορίνης

Τον πρώτο της χρόνο συμπληρώνει και γιορτάζει σήμερα (7/11) η δημοτική παράταξη “ΤΩΡΑ! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά”, με επικεφαλής τον Μανόλη Ορφανό και με την ευκαιρία αυτή κάνει μια αναδρομή σε αυτόν τον πρώτο χρόνο.

“Ως νεοσύστατος συνδυασμός κατορθώσαμε να είμαστε ρυθμιστές των δημοτικών εκλογών με ένα ποσοστό που άγγιξε το 19%” επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση. Η παράταξη του κου Ορφανού, στον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών του περασμένου Μαΐου, αναδείχθηκε τέταρτη δύναμη με ποσοστό 17,76%. Για τον β’ γύρο συνέπραξε, όπως και η παράταξη του κου Άγγελου Ρούσσου, με την παράταξη του νέου Δημάρχου κου Αντώνη Σιγάλα.

Μιλώντας περί συνεργασίας, η παράταξη αναφέρει: “Διατηρήσαμε στο ακέραιο τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας, τα οράματα μας. Χωρίς να σκεφτούμε μικροπολιτικά συνεργαστήκαμε για το καλό του τόπου, ακόμη και με την προηγούμενη Δημοτική αρχή για το συμφέρον των κατοίκων. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε και να επικοινωνούμε τις προτάσεις μας με τη νέα Δημοτική αρχή. Γιατί όταν εμείς μιλάμε για συνεργασία δεν μένουμε στα λόγια αλλά το αποδεικνύουμε στην πράξη”.

Κατά την τρέχουσα δημοτική θητεία, στελέχη της παράταξης έχουν αναλάβει επιτελικές θέσεις στην τοπική διοίκηση της Σαντορίνης. Ξεχωρίζουν ο κος Ορφανός που εξελέγη πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ και ο κος Βασίλης Αλαφούζος που εξελέγη πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ, επιδεικνύοντας αμφότεροι έντονη δραστηριότητα σε σχέση με τα τρέχοντα θέματα αρμοδιότητάς τους, από τις πρώτες μέρες της θητείας τους.

“Τα ικανά στελέχη μας και ο επικεφαλής της παράταξης συνεχίζουν  να εργάζονται από τις θέσεις που έχουν οριστεί με αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και ταχύτητα. Ήδη είναι ορατά τα αποτελέσματα. Γιατί στόχος μας δεν είναι τα μικροπολιτικά οφέλη αλλά η πρόοδος και η ευημερία των νησιών μας” τονίζει η ανακοίνωση.

Ένα από τα φιλόδοξα και συνάμα καινοτόμα σχέδια της παράταξης “ΤΩΡΑ! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” είναι η μετάβαση του Δήμου Θήρας στην ψηφιακή εποχή. Πρόσφατα ο κος Ορφανός είχε προαναγγείλει τη δημιουργία δημοτικής επιχείρησης που θα αξιοποιήσει ψηφιακές εφαρμογές στη διακυβέρνηση του Δήμου Θήρας, με σκοπό την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών, κάτι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

“Eίμαστε μια παράταξη που πιστεύει στο διάλογο και τη συνεργασία. Οι ορίζοντες είναι ανοιχτοί”, καταλήγει η ανακοίνωση.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη