Πρωτοβουλίες για τη Σαντορίνη σε νέα ψηφιακή εποχή

Με τη φράση “Το μέλλον βρίσκεται στην αυτοδιοίκηση”, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου κήρυξε το τέλος των εργασιών του 1ου Συνεδρίου Plug and Play με τίτλο “Restart mAI City” στα Τρίκαλα. Το συνέδριο για τη σύγχρονη ελληνική πόλη, διεξήχθη το διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ήταν απολύτως επιτυχές.

Όπως τόνισε ο κος Παπαστεργίου, το μέλλον ανήκει στις δράσεις των Δήμων, που οφείλουν να βγουν μπροστά, να μη φοβηθούν αλλά και να μη φοβηθεί το κράτος να δώσει αρμοδιότητες.

Οι 400 και πλέον σύνεδροι, μεταξύ αυτών και πολλοί δήμαρχοι από διάφορες πόλεις της χώρας, ενημερώθηκαν με εξαιρετικές και σύγχρονες παρεμβάσεις για θέματα, από τη διατροφή και τη διαχείριση απορριμμάτων, μέχρι τη διασύνδεση των συστημάτων στάθμευσης και τη διαχείριση φωτισμού, στο πλαίσιο ακόμη και της εκπαίδευσης της νέας γενιάς με νέες, εξειδικευμένες και σύγχρονες πλατφόρμες μάθησης. Στο συνέδριο αναλύθηκε η σύγχρονη πόλη, που εξυπηρετεί τον πολίτη και ταυτοχρόνως μειώνει το κόστος, προσφέροντας άμεσα τις πλέον σύγχρονες και εύκολες στη χρήση υπηρεσίες. Το συνέδριο εστίασε σε πλήθος λύσεων που ήδη εφαρμόζονται σε πόλεις ή είναι πιλοτικά, με μεγάλο τμήμα τους να είναι ήδη σε πρώτη γραμμή στον Δήμο Τρικκαίων και να έχουν βρει εφαρμογή σε σημεία λειτουργίας της πόλης.

Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν υψηλότατες ταχύτητες δεδομένων, παρουσιάστηκαν λύσεις από πρωτοπόρες εταιρείες, έγινε δικτύωση ΟΤΑ και εταιρειών, υλοποιήθηκε, εν ολίγοις, η πρόθεση του Δήμου Τρικκαίων, όπως την εξέφρασε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου: “Μόνο ένα αρμόζει στην Αυτοδιοίκηση. Να βγαίνει μπροστά και να δίνει λύσεις”.

Τον Μανόλη Ορφανό (δεξιά) συνόδευε το στέλεχος της παράταξής του και μέλος του ΔΣ του ΔΑΠΠΟΣ Ιάκωβος Δακουτρός (αριστερά). Εδώ με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου (κέντρο).

Τον Δήμο Θήρας εκπροσώπησε στο συνέδριο ο επικεφαλής της παράταξης “ΤΩΡΑ! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” και πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, κος Μανόλης Ορφανός, ο οποίος προανήγγειλε πρόσφατα τη δημιουργία δημοτικής επιχείρησης για την αξιοποίηση ψηφιακών εφαρμογών στη διακυβέρνηση του Δήμου Θήρας και την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο κος Ορφανός είχε σημαντικές επαφές και συζητήσεις τόσο με Δημάρχους όσο και με υπηρεσιακούς και επιστημονικούς παράγοντες για τεχνολογικές λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στα νησιά μας.

“Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε είναι ότι μπορούμε απλά χωρίς κόπο αλλά με τον σωστό τρόπο να εφαρμόσουμε για την Σαντορίνη και τη Θηρασιά έξυπνες τεχνολογικές λύσεις που θα αναβαθμίσουν την περιοχή μας”, σχολίασε ο κος Ορφανός, κάνοντας ταυτόχρονα την πικρή διαπίστωση “πόσο πίσω είμαστε σαν Δήμος σε θέματα οργάνωσης και τεχνολογίας”.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο κος Ορφανός είχε και κατ’ ίδιαν επαφές με τον Δήμαρχο Τρικκαιων, την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και πολλούς ακόμη Δημάρχους. Έθεσε μάλιστα το ερώτημα προς την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου για το εάν είναι έτοιμη η χώρα μας να επαναπροσδιορίσει το brand name της για την προσέλκυση του ποιοτικού τουρισμού, ενώ της απηύθυνε και πρόσκληση-πρόταση -με αφορμή τα 70 χρόνια του ΕΟΤ- να διοργανωθεί στη Σαντορίνη το σχετικό συνέδριο για τον Τουρισμό.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη