Ο “Τυφώνας” έρχεται στη Σαντορίνη

Το Σάββατο 28/9 για τον εθελοντικό υποβρύχιο καθαρισμό στον Όρμο Ταξιάρχη

Υποβρύχιο εθελοντικό καθαρισμό στον Όρμο Ταξιάρχη, στη Νέα Καμένη, έχει προγραμματίσει για το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου η περιβαλλοντική οργάνωση Dive in Action, στο πλαίσιο εορτασμού του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών που συντονίζει και φέτος η HELMEPA.

Για τη συγκεκριμένη δράση στη Σαντορίνη θα βρεθεί και το “Typhoon” ένα πλοίο 72 μέτρων, που από το καλοκαίρι έχει τεθεί στις υπηρεσίες του Κοινωφελούς Ιρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, συμμετέχοντας σε παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της δράσης Sea Change Greek Islands. Ο “Τυφώνας” διαθέτει σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης, βασικό εξοπλισμό πυρόσβεσης και καταπολέμησης πετρελαϊκής ρύπανσης, ενώ ταυτόχρονα φιλοξενεί ταχύπλοα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών και διαθέτει κάδους απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, κατάλληλους για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των δράσεων. 

Γενικά, ο καθαρισμός δυσπρόσιτων ακτών και η αποκομιδή απορριμμάτων βάρους εκατοντάδων κιλών με τη βοήθεια του Τυφώνα, εκτός της απορρύπανσης του περιβάλλοντος, αναμένεται, μέσω της συστηματικής καταγραφής των απορριμμάτων, να αποδώσει μελλοντικά σημαντικά επιστημονικά συμπεράσματα, που θα φανούν χρήσιμα για την κατανόηση και αντιμετώπιση του προβλήματος των ρύπων στις θάλασσες της χώρας μας.

Ο καθαρισμός του Σαββάτου στη Σαντορίνη θα πραγματοποιηθεί από τις 09:00 μέχρι τις 15:00, με την υποστήριξη του Λιμεναρχείου Θήρας και της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας που θα διευκολύνει τη μετακίνηση των δυτών και τη μεταφορά του απαιτούμενου εξοπλισμού από και προς τον Αθηνιό.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη