21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενίσχυση δεξιοτήτων του αμπελοοινικού τομέα στα νησιά μέσω διαδικτύου

Share

Η ενίσχυση των δεξιοτήτων των αγροτών όλων των νησιών, ξεκινώντας πιλοτικά από τον αμπελοοινικό τομέα, μέσω πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε πριν λίγες ημέρες η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλο και τη Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.

“Είναι σημαντικό για τους νησιώτες αμπελουργούς, οινοποιούς στο σύνολό τους να μπορούν να εκπαιδεύονται πάνω σε νέες καλλιεργητικές και οινοποιητικές τεχνικές, όπως αυτές εξελίσσονται, ώστε να ενδυναμωθεί η τοπική παραγωγή των νησιών μας με ανταγωνιστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας”, σημείωσε η κα Καλογήρου.

Επίσης, η εκπαίδευση θα επεκτείνεται και σε θέματα branding, προώθησης εξαγωγών και ανάπτυξης οινοτουρισμού. Η εκπαίδευση θα γίνει από εξειδικευμένους εκπαιδευτές σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και Ερευνητικούς Φορείς, σε μια προσπάθεια συνεχούς ενδυνάμωσης και στήριξης των ανθρώπων του αμπελιού και του κρασιού των νησιών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη