Με ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Θήρας ενημερώνει ότι μέχρι τις 6/12/2019 οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μπορούν να καταθέτουν αίτηση στον Δήμο Θήρας για το επίδομα στέγασης των 300 ευρώ εφάπαξ.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

1. Αίτηση (από τον Δήμο)
2. Απόδειξη είτε ξενοδοχείου είτε από ιδιοκτήτη είτε μισθωτήριο
3. Βεβαίωση από σχολείο (τοποθέτησης και υπηρέτησης ως αναπληρωτής)
4. ΙΒΑΝ
5. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Θήρας συμπληρώνει τα παρακάτω:

“Με το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε τη Δευτέρα 15 Γενάρη 2018 και ψηφίστηκε στη Βουλή αποφασίστηκε με το άρθρο 349 να εξαιρεθούν από το δικαίωμα δωρεάν σίτισης και στέγασης από τους Δήμους όλοι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ενώ παρέμεινε η συγκεκριμένη δυνατότητα σε όλους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, όπως όλοι οι ένστολοι, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και οι γιατροί.

Ως EΛΜΕ ΘΗΡΑΣ θέσαμε το θέμα στη συνέλευση προέδρων και στην ΟΛΜΕ και θα το θέσουμε και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ώστε να μην εξαιρούνται οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί από αυτές τις παροχές. Αγωνιστήκαμε και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όλα τα μέσα για την επιδότηση σίτισης, στέγασης και μετακινήσεων όλων των εκπαιδευτικών που ζουν και εργάζονται στη νησιωτική Ελλάδα και δη στις Κυκλάδες. Το κόστος ζωής και μετακίνησης συνεχίζει να είναι δυσβάσταχτο και η διαβίωση των εκπαιδευτικών στα νησιά των Κυκλάδων και ειδικά στη Σαντορίνη ακόμα πιο δύσκολη.

Ως εκ τούτου απαιτούμε να καθιερωθεί μόνιμη στήριξη στους εκπαιδευτικούς και στα σχολεία των νησιωτικών περιοχών.

Απαιτούμε:

– Να επανέλθει το δικαίωμα πρόσβασης σε δωρεάν στέγαση και σίτιση από τους Δήμους για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς άμεσα.
– Επιδότηση ενοικίου σε όλους τους εκπαιδευτικούς που νοικιάζουν σπίτι, δωρεάν στέγαση εκεί που υπάρχουν οι δυνατότητες και οι υποδομές, επίδομα σίτισης.
– Διπλασιασμό του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών
– Φθηνές, ασφαλείς, τακτικές δημόσιες συγκοινωνίες, με παροχή έκπτωσης 50% στους εκπαιδευτικούς, χωρίς πλαφόν και περιορισμούς, με πλοία, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ.”

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here