Επίσκεψη του διεθνούς φήμης Δρ. Ανδρέα Τζάκη στο Γ.Ν. Θήρας

Τον συνόδευε ο διακεκριμένος Ακαδημαϊκός από τη Σαντορίνη, Καθηγητής κος Χαράλαμπος Ρούσσος

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας πραγματοποίησε το Σάββατο 1/10 ο διεθνούς φήμης Καθηγητής Ιατρικής κος Ανδρέας Τζάκης, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, με μεγάλη εμπειρία και προσφορά στο πεδίο της χειρουργικής και δη των μεταμοσχεύσεων.

Ο Δρ. Ανδρέας Τζάκης από το 1985 έως το 2019 υπηρέτησε διαδοχικά σε όλες τις Πανεπιστημιακές βαθμίδες και εξελέγη Καθηγητής και Διευθυντής Μεταμοσχεύσεων στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Πίτσμπουργκ, του Μαϊάμι, του Κλήβελαντ, της Πενσυλβανία, της Φλόριντα και του Οχάιο. Τον Ιανουάριο του 2019 ολοκλήρωσε το κλινικό του έργο και συνεχίζει μέχρι σήμερα την ερευνητική του εργασία, η οποία επικεντρώνεται στις μεταμοσχεύσεις μήτρας. Ο ίδιος εισήγαγε για πρώτη φορά στον κόσμο μεταμόσχευση μήτρας από πτωματικό δότη. Αποτέλεσμα των προσπαθειών του ήταν να πετύχει την πρώτη τεκνοποίηση στις ΗΠΑ το 2019 με μεταμοσχευμένη μήτρα από πτωματικό δότη.

Τον κο Τζάκη συνόδευε ο επίσης διακεκριμένος Ακαδημαϊκός από τη Σαντορίνη, Καθηγητής κος Χαράλαμπος Ρούσσος.

Τους δυο εξέχοντες επιστήμονες υποδέχτηκε ο νέος Διοικητικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας κος Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος τους ξενάγησε σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου και τους ενημέρωσε για τα προβλήματα και τις προσπάθειες εκ μέρους της Διοίκησης του νοσοκομείου για την αντιμετώπισή τους.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη