Την επίσπευση τουλάχιστον κατά ένα έτος της τέταρτης φάσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, μιλώντας την Παρασκευή 28/6 σε ημερίδα για το χρηματιστήριο Ενέργειας.

Η τέταρτη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων περιλαμβάνει τα νησιά Σαντορίνη, Μήλο, Φολέγανδρο, Σέριφο, Σίφνο και Κύθνο και σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023 με 2024. Όπως ανέφερε ο κ. Μανουσάκης, στόχος του ΑΔΜΗΕ είναι να προκηρυχθούν έως τις αρχές του 2020 οι διαγωνισμοί, επομένως το έργο θα ολοκληρωθεί έναν χρόνο νωρίτερα.

Η ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών οφείλεται στην αύξηση των φορτίων λόγω της ανόδου του τουρισμού, κυρίως στη Σαντορίνη αλλά και στα υπόλοιπα νησιά. Με τις διασυνδέσεις μειώνεται συνολικά το κόστος που καταβάλλουν οι καταναλωτές για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των νησιών, τα οποία σήμερα ηλεκτροδοτούνται από ακριβούς πετρελαϊκούς σταθμούς. Επίσης μειώνονται οι εκπομπές ρύπων, αυξάνεται η ασφάλεια εφοδιασμού, ενώ δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για εκμετάλλευση του δυναμικού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα νησιά.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here