19.1 C
Santorini
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης: Επιστολή έντονης διαμαρτυρίας προς τη Δημοτική Αρχή

Share

Την έντονη δυσαρέσκειά της για τον αποκλεισμό της από τη χθεσινή (31/1) εφ’ όλης της ύλης συνάντηση για τα θέματα της Σαντορίνης στο Υπουργείο Τουρισμού εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, διά του Προέδρου της Αντώνη Ηλιόπουλου, με επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα.

Αντώνης Ηλιόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης

Κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, μεταξύ άλλων τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά θέματα για την τουριστική δραστηριότητα του νησιού, με στόχο την υλοποίηση ενός βιώσιμου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης. Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης διαμαρτύρεται έντονα και αναρωτιέται για τους λόγους για τους οποίους δεν προσκλήθηκε εκπρόσωπός της στην εν λόγω συνάντηση, ώστε να κατατεθούν οι απόψεις, οι γνώσεις και οι εμπειρίες του φορέα του κυριότερου κλάδου του νησιού προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής προς τον Δήμαρχο Θήρας:

“Αξιότιμε κε Δήμαρχε Θήρας,

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την μη πρόσκλησή μας στη συνάντηση της Δευτέρας 31/1/22 με τον Υπουργό κο Βασίλη Κικίλια στο Υπουργείο Τουρισμού. Όπως ανακοινώθηκε, ήταν μία εφ’ όλης της ύλης συνάντηση, όπου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κος Νίκος Νομικός και ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Θήρας σε θέματα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κος Παναγιώτης Βουλέλης.

Απορούμε γιατί η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, που εκπροσωπεί τον ισχυρότερο φορέα του κυριότερου κλάδου του νησιού, δεν προσεκλήθη ειδικά σε συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, προκειμένου να εκφράσει τις γνώμες και τις απόψεις της για τα θέματα που συζητήθηκαν και που όπως έγινε γνωστό αφορούσαν την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για τον βιώσιμο τουρισμό της Σαντορίνης, έναν εκ των σημαντικότερων τουριστικών προορισμών της χώρας μας, αλλά και την ίδρυση Οργανισμού Προώθησης Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Προορισμού (DMO) και Τοπικού Τουριστικού Παρατηρητηρίου.

Άλλα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι, αφορούσαν άμεσα τους ξενοδόχους, καθώς σχετίζονται με τα προβλήματα του λιμένα Αθηνιού στην εξυπηρέτηση της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας, την κατασκευή νέου λιμένα στον Μονόλιθο, την κατασκευή 2ου τελεφερίκ, την κατάσταση του οδικού δικτύου και τον κυκλοφοριακό φόρτο, θέματα ύδρευσης και ηλεκτρικής ενέργειας, ΧΥΤΑ, λήψη περιβαλλοντικών μέτρων, διαχείριση των τουριστικών ροών και αναβάθμιση των υποδομών σύμφωνα με τις αυξημένες ανάγκες κ.α.

Διαπιστώσαμε λοιπόν, ότι με άγνωστα κριτήρια, δεν θεωρήθηκε απαραίτητη η συμμετοχή μας στη συνάντηση αυτή, ώστε να συμβάλλουμε με τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας στην προσπάθεια υλοποίησης όλων των παραπάνω αναφερόμενων σημαντικών θεμάτων. Η εκπροσώπηση όμως πρέπει να εναρμονίζεται στα πλαίσια του δημοκρατικού και πολυσυλλεκτικού τρόπου αυτοδιοίκησης που αρμόζει στη χρηστή διαχείριση. Οι θέσεις όλων των φορέων πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν, πριν κατατεθούν οποιεσδήποτε προτάσεις που εκπροσωπούν τους στόχους και τις αγωνίες όλων των κατοίκων και των επαγγελματιών, που προσφέρουν στην οικονομία και στην τοπική κοινωνία. Να υπενθυμίσουμε την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής προς τους δημότες και τους εκπροσώπους όλων των φορέων, για τις θέσεις που τυχόν προτείνονται, αλλά δεν ανταποκρίνονται στις απόψεις τους.

Απορούμε ειλικρινά γιατί δεν θα έπρεπε η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης δια του Προέδρου της ή και των λοιπών μελών της, να παραστεί σε μια τέτοια συνάντηση, όπου όπως ανακοινώθηκε, συζητήθηκαν ζητήματα καλύτερης οργάνωσης του νησιού με στόχο την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και την καλύτερη συνολική εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ώστε να μην απαξιώνονται οι συλλογικές προσπάθειές μας, για την επίτευξη της υλοποίησης του βιώσιμου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης της Σαντορίνης.

Ζητούμε μια απάντηση, ώστε να κατανοήσουμε τους λόγους και τα κριτήρια επιλογής, που στόχο έχουν να αποσκοπούν στην επιτυχία ενός αποτελέσματος, που όλοι εμείς, οι άνθρωποι του τουρισμού, επιθυμούμε και αποβλέπουμε.

Με εκτίμηση,

Για την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης
Αντώνης Ηλιόπουλος – Πρόεδρος”


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη