20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιτυχημένος και φέτος ο εθελοντικός καθαρισμός σε Περίβολο-Αγ. Γεώργιο

Share

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής 7/4/2019 η περιβαλλοντική εθελοντική δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε από κοινού με το Δημοτικό Εμπορείου, το Γυμνάσιο Εμπορείου και το Εσπερινό ΕΠΑΛ στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης “Let’s do it Greece 2019” και με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!”.

Στη Σαντορίνη η φετινή δράση πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Περιβόλου και Αγίου Γεωργίου έως τον Εξωμύτη. Με σύμμαχο τον ανέλπιστα καλό καιρό, στη δράση συμμετείχαν περισσότεροι από πενήντα μαθητές του Γυμνασίου Εμπορείου με τους καθηγητές τους, αρκετοί μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τη συνοδεία γονέων και δασκάλων, αλλά και τουλάχιστον είκοσι κάτοικοι του νησιού σε ομάδες, δίνοντας όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την παραλία μαζεύτηκαν περίπου 550 κιλά διαφόρων σκουπιδιών, ενώ θλιβερή εντύπωση έκανε η μεγάλη παρουσία από μπουκάλια, καπάκια και καλαμάκια σε όλη την ακτή.

Ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ διέθεσαν ένα λεωφορείο το οποίο μετέφερε τους εθελοντές, ενώ έδωσε στους εθελοντές γάντια, καπέλα, σακούλες και νερά. Στο τέλος της δράσης, η ΓΕΩΘΗΡΑ προσέφερε επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά μπλουζάκια, ενώ τα παιδιά που βρήκαν τα πιο ασυνήθιστα αντικείμενα στην παραλία βραβεύτηκαν ο καθένας με ένα σακίδιο πλάτης της Δημοτικής επιχείρησης.

Στόχος της δράσης δεν ήταν μόνο ο καθαρισμός της παραλίας, αλλά και η διάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού και της συνεργασίας της θηραϊκής κοινωνίας, έτσι ώστε να ενισχυθεί και η σύνδεση μεταξύ πολιτών, παιδιών και περιβάλλοντος.

Με ανακοίνωσή τους, ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ ευχαριστούν όλους τους εθελοντές, φορείς, γονείς, παιδιά και ενηλίκους που συμμετείχαν στη δράση, με την ελπίδα ότι από κοινού το μήνυμα για ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον θα γίνει ακόμα πιο ισχυρό!

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη