Έργα νεαρών καλλιτεχνών της Σαντορίνης διαγωνίζονται στην Ιαπωνία

114 συμμετοχές από τη Σαντορίνη στον 22o παγκόσμιο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition

Δυναμική εκπροσώπηση στον 22o παγκόσμιο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition θα έχει και φέτος η Σαντορίνη, μέσω των μαθητών των παιδικών και εφηβικών τμημάτων ζωγραφικής, σχεδίου και χειροτεχνίας της ART.T.O.S (Art Team of Santorini).

Η διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη μακρινή Ιαπωνία, με την υποστήριξη της UNESCO και με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 4-15 ετών. Εκεί παρουσιάζονται έργα τέχνης από όλο τον κόσμο, με σκοπό να ενισχυθεί η δημιουργικότητα των μικρών παιδιών αλλά και να λειτουργήσει η τέχνη ως μέσο έκφρασης και κατανόησης της διαφορετικότητας του κάθε πολιτισμού ανά τον κόσμο.

Στα 42 χρόνια παρουσίας του θεσμού, μόλις 12 παιδιά από την Ελλάδα έχουν διακριθεί, ανάμεσα στα οποία τέσσερα από τη Σαντορίνη, μαθητές της ART.T.O.S. (μία στον διαγωνισμό του 2018 και τρεις στον διαγωνισμό του 2020) που απέσπασαν βραβείο Kanagawa.

Φέτος, οι συμμετοχές από τη Σαντορίνη ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 100. Για την ακρίβεια, 114 παιδιά από τα εργαστήρια εικαστικών της ART.T.O.S., υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους Χρήστου Cesario Αντωνιάδη και Ιωανέλης Κυριακοπούλου πήραν μέρος σε αυτόν τον παγκόσμιο διαγωνισμό, στέλνοντας ζωγραφιές γεμάτες άρωμα Σαντορίνης και εκπέμποντας το ηχηρό μήνυμα ότι η νέα γενιά του νησιού θα συνεχίσει να ελπίζει, να ονειρεύεται, να δημιουργεί και να παράγει πολιτισμό.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον προσεχή Μάρτιο και όσα έργα διακριθούν θα εκτεθούν το καλοκαίρι στην Ιαπωνία.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη