Έξι χρόνια επαναλειτουργίας για το Οινοποιείο Βενετσάνος

"Το νέο οινοποιείο θα καταφέρει να ενηλικιωθεί πολύ πιο σύντομα από το αναμενόμενο"

Βαρέλια στο οινοποιείο ΒενετσάνοςΟλοκληρώνοντας σχεδόν έξι χρόνια επαναλειτουργίας του Οινοποιείου Βενετσάνος στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης, και κάτω από το πρίσμα νέας διεύθυνσης, συνεχίζεται το οινικό ταξίδι που ξεκίνησε η οικογένεια Βενετσάνου πριν από 70 χρόνια. Έμφαση στην αμπελοκαλλιέργεια και εμπνευσμένα πρωτόκολλα οινοποίησης σε ένα μοναδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης υπόσκαφο οινοποιείο, άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα της οικογένειας εκείνη την εποχή στο κρασί της Σαντορίνης.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, σήμερα το Οινοποιείο διαχειρίζεται 150 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων, καλλιεργώντας τις ντόπιες – γηγενείς ποικιλίες, Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι, Πλατάνι, Κρητικό, Μαντηλαριά και Μαυροτράγανο. Συμμετέχει σε προγράμματα αναδιάρθρωσης με στόχο την ανανέωση των αμπελόφυτων και τη δημιουργία μονοποικιλιακών αμπελώνων. Στη νέα μονάδα παραγωγής, εναρμονισμένη αρχιτεκτονικά με τον ιστορικό – μουσειακό χώρο του παρελθόντος, παράγονται 6 προϊόντα “γραμμής”, ενώ το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης ανιχνεύει για νέα προϊόντα, κάποια από τα οποία θα φτάσουν στο ποτήρι του καταναλωτή και θα αξιολογηθούν.

Είσοδος στον χώρο γευσιγνωσίας του οινοποιείου Βενετσάνος

Το 2020 αν και εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για το ελληνικό κρασί και ακόμη πιο δύσκολη για το κρασί της Σαντορίνης, έφερε και άλλες διακρίσεις και βραβεύσεις για τα προϊόντα του Οινοποιείου, ανταμείβοντας τις προσπάθειες των ανθρώπων του που μοχθούν καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εξωτερικοί χώροι του Οινοποιείου Βενετσάνος

Μόλις πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στον διεθνή διαγωνισμό του περιοδικού Decanter για το 2020 και το Οινοποιείο Βενετσάνος ήταν παρόν με τρεις διακρίσεις:
1. Χρυσό Μετάλλιο Σαντορίνη 2018 με βαθμολογία 96/100
2. Ασημένιο Μετάλλιο Νυχτέρι 2018 με βαθμολογία 94/100
3. Χάλκινο Μετάλλιο Μαντηλαριά 2018 με βαθμολογία 88/100

Η διεύθυνση του Οινοποιείου Βενετσάνος δηλώνει, στη σχετική ανακοίνωσή της, ότι αισθάνεται υπερήφανη για τις διακρίσεις του 2020 (Διεθνής διαγωνισμός Θεσσαλονίκης, “καλύτερος οίνος του διαγωνισμού”, London Wine Competition, “ασημένιο ασύρτικο” Vinalies Internationales, “χρυσό Νυχτέρι” και Decanter), θεωρώντας ότι το νέο Οινοποιείο θα καταφέρει να ενηλικιωθεί πολύ πιο σύντομα από το αναμενόμενο.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το νησί ότι σχεδόν όλα τα οινοποιεία που δραστηριοποιούνται στις πλαγιές του, είναι κάθε φορά στις λίστες των διεθνών διακρίσεων με εξαιρετικά προϊόντα, κατατάσσοντας τον οίνο “Σαντορίνη” στα κορυφαία κρασιά του κόσμου.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη