Σαντορίνη: Πάνω από 500 οικοδομικές άδειες αναμένουν έγκριση

Το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η παρέμβαση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού στη διαδικασία έκδοσης όλων των οικοδομικών αδειών στη Σαντορίνη τον τελευταίο ένα περίπου χρόνο, έθεσε επί τάπητος ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας Ευθύμιο Μπακογιάννη, στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θήρας, παρά τη δέσμευση που αναλήφθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία για την ταχεία διευθέτηση του θέματος, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Αντιθέτως έχουν σωρευθεί και νέοι φάκελοι οικοδομικών αδειών (πλέον των πεντακοσίων), οι οποίοι παραμένουν ανέλεγκτοι, με αποτέλεσμα την ουσιαστική διακοπή της οικοδομικής δραστηριότητας.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε στον κο Μπακογιάννη την ανάγκη απεμπλοκής του θέματος χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή, προκειμένου να επανεκκινήσει η νόμιμη οικοδομική δραστηριότητα στη Σαντορίνη και να αναθερμανθεί η τοπική οικονομία και η αγορά εργασίας.

Ο Γενικός Γραμματέας με τη σειρά του ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις συζητήσεις μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων (Πολιτισμού και Περιβάλλοντος & Ενέργειας) και τον διαβεβαίωσε ότι γίνονται ουσιαστικά βήματα για την επίλυση του θέματος.

Οι επαφές του Δημάρχου για το συγκεκριμένο θέμα θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με στόχο την δρομολόγηση μιας αποτελεσματικής και βιώσιμης λύσης του προβλήματος, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη