Εύσημα στους εθελοντές αιμοδότες της Σαντορίνης

"Όλη η Ελλάδα να γίνει Σαντορίνη"

Τις πολύ καλές επιδόσεις της Σαντορίνης κατά την πρόσφατη 57η εθελοντική αιμοδοσία εξήρε με ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Κοργιαλένειου-Μπενάκειου νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κος Ευθύμιος Γεωργόπουλος.

Όπως είναι γνωστό, η προσέλευση στην αιμοδοσία, που διοργανώθηκε από την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης σε συνεργασία με κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού και που πραγματοποιήθηκε εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, καθώς προσήλθαν 1.328 άτομα και συλλέχθηκαν 1.148 μονάδες αίματος, ενώ οι νέοι αιμοδότες ήταν 366.

Εκτός από πρώτος τουριστικός προορισμός στη χώρα, η Σαντορίνη αναδεικνύεται και ως η μεγαλύτερη εθελοντική τράπεζα αίματος, επισημαίνει ο κος Γεωργόπουλος, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι του νησιού που προσφέρουν αίμα είναι σε αναλογία πάνω από το 10% του γενικού πληθυσμού.

“Αν αυτό επικρατούσε σε όλη την Ελλάδα, τότε η πατρίδα μας θα κάλυπτε πλήρως τις ανάγκες της μόνο με εθελοντική αιμοδοσία και θα είχε και υπερπλεόνασμα αίματος”, υπογραμμίζει και συμπληρώνει με την ευχή “όλη η Ελλάδα να γίνει Σαντορίνη”.

Θυμίζουμε πως το ραντεβού για την επόμενη εθελοντική αιμοδοσία στη Σαντορίνη είναι τον Οκτώβριο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη