Γαστρονομικά ταξίδια στο Φερεντίνι, με θέα που κόβει την ανάσα

Στον κεντρικό πεζόδρομο της Οίας, στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού, το εστιατόριο Φερεντίνι γράφει τη δική του γαστρονομική ιστορία από το 2003. Ο χώρος είναι ονειρεμένος. Το λευκό χρώμα που κυριαρχεί, δημιουργεί μια ιδιαίτερα ρομαντική ατμόσφαιρα και μαζί με την απρόσκοπτη θέα στην καλντέρα από κάθε σημείο, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για μια όμορφη γαστρονομική εμπειρία.

Οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες, Χρήστος Μαρκοζάνες και Σταύρος Σιγάλας, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης στη Σαντορίνη από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, μοιράζονται τα μυστικά της επιτυχίας τους. “Στο Φερεντίνι ακολουθούμε τις τάσεις της εποχής μας αφού έχουμε πελάτες απ’ όλες τις ηπείρους. Προσπαθούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας κάποια κοκτέιλ για να χαλαρώσουν, έναν κατάλογο πιάτων φαγητού με συνοδεία ελληνικών οίνων για όλα τα γούστα. Φαγητό με τοπικά ελληνικά και διεθνή υλικά. Θα λέγαμε πως παρέχουμε ένα ταξίδι στα γευστικά όνειρα των επισκεπτών μας”, μας αναφέρει ο Χρήστος Μαρκοζάνες.

Σε κάποιον που θα επισκεφθεί το Φερεντίνι για πρώτη φορά, ο Σταύρος Σιγάλας θα πρότεινε να δοκιμάσει τραγανές γαρίδες με μους φέτας και κόκκινη σάλτσα, να το συνοδεύσει με λαυράκι φρικασέ και να κλείσει το γεύμα του με κρέμα lime λεμόνι σε τραγανή γκοφρέτα σοκολάτας.

Στην ευρεία λίστα κρασιών του μαγαζιού, ο αμπελώνας της Σαντορίνης έχει την τιμητική του, χωρίς να λείπουν οι προτάσεις κρασιών από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά ούτε και οι επιλογές σε αποστάγματα και μπίρες.

Για τη φετινή τουριστική περίοδο, μετά από δύο χρόνια περιορισμών και συνθηκών που άλλαξαν ριζικά τον τρόπο που οι άνθρωποι ταξιδεύουν και γνωρίζουν ένα τόπο, το στοίχημα για το Φερεντίνι θα είναι να συνεχίζει το γαστρονομικό και οινικό ταξίδι του ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά από τις 13:00 έως τις 23:00. Στις ταράτσες του μπορεί να φιλοξενήσει και κοινωνικές ή εταιρικές εκδηλώσεις έως 30 ατόμων.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ. 2286071825

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη