Πρώτη μεταγραφή από το εξωτερικό για τον ΑΟ Θήρας

Ποια νέα και παλιά ονόματα διαμορφώνουν μέχρι στιγμής το ρόστερ της επόμενης χρονιάς

Από τη Σερβία προέρχεται η πρώτη διεθνής μεταγραφή που ανακοίνωσε ο ΑΟ Θήρας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2022-2023. Πρόκειται για την 28χρονη Λιούμπιτσα Κέτσμαν που αγωνίζεται ως ακραία και έχει ξανασυνεργαστεί με τον προπονητή της ομάδας Βλάντιμιρ Βάσοβιτς.

Η Κέτσμαν έχει πολυετή εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, με επιτυχημένες παρουσίες σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις, τόσο σε επίπεδο συλλόγων (Champions League, CEV Cup, League), αλλά και εθνικών ομάδων (Παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 2011, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2010, European Golden League 2013).

Ξεκίνησε την καριέρα της το 2009 στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, όπου στα έξι χρόνια της θητείας της είχε προπονητές τους Ράτκο Παβλίσεβιτς και Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, στέφθηκε τέσσερις φορές πρωταθλήτρια (2010, 2011, 2012, 2013), πέντε φορές Κυπελλούχος Σερβίας (2010, 2011, 2012, 2013, 2014), ενώ κέρδισε ένα χάλκινο (2009) και ένα ασημένιο (2010) μετάλλιο στο CEV Cup. Το 2015 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο εξωτερικό, αρχικά στην Ρουμανία με την Τάργκου Μούρες, όπου οδήγησε την ομάδα της στην 3η θέση του Κυπέλλου, ενώ αναδείχθηκε κορυφαία υποδοχέας του ρουμάνικου πρωταθλήματος. Επόμενος σταθμός της καριέρας της ήταν το Πότσδαμ της Γερμανίας. Έπειτα από δύο χρόνια στη Bundesliga (2016-2018) και την 3η θέση στο Κύπελλο Γερμανίας (2017) ακολούθησε η μεταγραφή της στην Πολωνία, όπου για δυο σεζόν (2018-2020) φόρεσε τη φανέλα της Energa MKS Kalisz. Το 2020 επέστρεψε στη Σερβία για την ΖOK Ub, όπου υπό τις οδηγίες του νυν τεχνικού του ΑΟ Θήρας Βλάντιμιρ Βάσοβιτς έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Super Cup Σερβίας, ενώ κατέλαβε επίσης τη 2η θέση στο εγχώριο Κύπελλο και την 5η θέση στο CEV Cup. Την τελευταία σεζόν αναδείχθηκε φιναλίστ σε πρωτάθλημα και Super Cup Σερβίας, ενώ ήταν 3η στο Κύπελλο.

Μεταξύ άλλων ατομικών διακρίσεων και τίτλων, η Κέτσμαν έχει αναδειχθεί κορυφαία υποδοχέας και κορυφαία ακραία του πρωταθλήματος Σερβίας (2012-2013) και δις κορυφαία ακραία του Κυπέλλου Σερβίας (2011-2012, 2013-2014). Έχει επίσης στεφθεί “ασημένια” πρωταθλήτρια Ευρώπης 2010 με την U19 γυναικών της Εθνικής Σερβίας.

“Ήθελα πολύ καιρό να παίξω στην Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενη που μου δίνεται η ευκαιρία, υπογράφοντας στον Α.Ο. Θήρας. Νομίζω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα γίνεται όλο και καλύτερο με τα χρόνια και από όσο ενημερώθηκα υπάρχουν πολλές καλές αθλήτριες, οπότε σίγουρα θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σεζόν. Επίσης, από τη συνεργασία που είχα στο παρελθόν με τον προπονητή Βάσοβιτς, ξέρω ότι είναι πολύ φιλόδοξος, όπως επίσης και όλοι στον σύλλογο. Ανυπομονώ πραγματικά να έρθω στη Σαντορίνη να γνωρίσω τις νέες μου συμπαίκτριες και το νησί και ελπίζω για τα καλύτερα αποτελέσματα στη νέα σεζόν”, δήλωσε το νέο απόκτημα του ΑΟ Θηρας.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Νέα και παλιά ονόματα στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς
Συνεχίζοντας το χτίσιμο της ομάδας, ο ΑΟ Θήρας ανακοίνωσε επίσης την επιστροφή μιας παλιάς γνώριμης, της πασαδόρου Μαρίνας Τσοχατζή. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο η 28χρονη αθλήτρια αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, ενώ στο παρελθόν είχε φορέσει ξανά τη φανέλα της ομάδας της Σαντορίνης, την περίοδο 2013-2014 και τη διετία 2016-2018.

Μετά την απόκτηση της λίμπερο Μαριάννας Μπέλια, ο ΑΟ Θήρας ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του και με δεύτερη λίμπερο, την 18χρονη Μαρία Καραμπάση που θα κάνει φέτος με τα χρώματα του ΑΟ Θήρας το ντεμπούτο της στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ γυναικών.

Στο δυναμικό της ομάδας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο εντάσσεται και η 26χρονη Φερονίκη Ζιώγα που αγωνίζεται ως διαγώνια. Τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ έχει περάσει και από τους Μακεδόνες Αξιού, τον ΑΣΠ Κορίνθου και τον ΑΟ Λαμίας.

Στην ομάδα της Σαντορίνης θα παραμείνει για την επόμενη χρονιά η 21χρονη κεντρική Μαριάννα Καλαπόδα, η μεγάλη άτυχη της περσινής σεζόν, που τραυματίστηκε στην 8η αγωνιστική και έμεινε εκτός δράσης μέχρι το τέλος της. Έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό της, είναι έτοιμη να επανέλθει δυναμικά στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Θυμίζουμε ότι η ομάδα ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες και την απόκτηση της Τάνιας Κουτσιούκη που επίσης αγωνίζεται ως κεντρική.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη