Βίντεο: Η παρακολούθηση του ηφαιστείου Σαντορίνης από τη Γη και το Διάστημα

Στην παρακολούθηση της μετακίνησης και της παραμόρφωσης του ηφαιστείου της Σαντορίνης, από τη Γη και το Διάστημα, ήταν αφιερωμένη η εκπομπή του Atlantea “Στο μεταξύ…”, την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021.

Με το στούντιο του Atlantea στη Σαντορίνη συνδέθηκαν, διαδικτυακά, ο κος Χρήστος Πικριδάς, Καθηγητής στο τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Δ/ντης του Εργαστηρίου Γεωδαιτικών Μεθόδων και Δορυφορικών Εφαρμογών και ο κος Μιχάλης ΦουμέληςΕπίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του ίδιου πανεπιστημίου και μέλος της Επιτροπής Δορυφόρων Παρατήρησης της Γης και του Οργάνου Διακυβέρνησης της Πλατφόρμας GEP (Geohazards Exploitation Platform).

Οι δύο καθηγητές αναφέρθηκαν διεξοδικά στα συστήματα παρακολούθησης του ηφαιστείου της Σαντορίνης, με GPS και δορυφορικά καθώς και τις μεταξύ τους συνέργειες.

Η εκπομπή προβλήθηκε ταυτόχρονα στα κανάλια του Atlantea στο Youtube και το Facebook και βέβαια στο website μας. Είναι ολόκληρη διαθέσιμη και μετά τη λήξη της στα ίδια σημεία.

Δείτε παρακάτω το video της εκπομπής:



Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη