κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος

Κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου 2019, η επιβατική κίνηση στα 14 αεροδρόμια, που διαχειρίζεται η Fraport, παρουσίασε αύξηση που άγγιξε το 13,6%, φθάνοντας συνολικά τα 0,59 εκατομμύρια ταξιδιωτών.

Η εγχώρια κίνηση σημείωσε αύξηση 8,0% σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2018. Κεφαλονιά, Σαντορίνη, Μύκονος, Κως, Άκτιο, Σάμος, Μυτιλήνη και Χανιά παρουσίασαν διψήφια αύξηση, ενώ παρόμοιες αυξητικές τάσεις εμφανίζονται στα αεροδρόμια Κερκύρας, Ζακύνθου και Θεσσαλονίκης. Οι επιβάτες εσωτερικού στα αεροδρόμια Καβάλας, Ρόδου και Σκιάθου ήταν χαμηλότερα από τα επίπεδα 2018.

Σημείωση: Το αρνητικό πρόσημο στο αεροδρόμιο της Καβάλας, οφείλεται στο γεγονός ότι την ίδια περίοδο το 2018, αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος” αντί του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης “Μακεδονία” στο οποίο πραγματοποιούνταν έργα στον διάδρομο απο-προσγείωσης.

Για το αεροδρόμιο της Σαντορίνης συγκεκριμένα, η αύξηση της εγχώριας επιβατικής κίνησης ήταν 25,1% (38.117 επιβάτες φέτος, έναντι 30.461 πέρυσι). Η εγχώρια κίνηση των αεροσκαφών αυξήθηκε κατά 38.2% (369 αεροσκάφη φέτος, έναντι 267 πέρυσι) ενώ οι διεθνείς αφίξεις αεροσκαφών ήταν 6 φέτος έναντι 3 πέρυσι.

Η διεθνής κίνηση σημείωσε άνοδο που άγγιξε το 26,2% κυρίως λόγω των αεροδρομίων της Θεσσαλονίκης και των Χανίων. Το Άκτιο, τα Χανιά, η Ρόδος και η Θεσσαλονίκη παρουσίασαν διψήφια ανάπτυξη στις πτήσεις εξωτερικού.

Το πρώτο δίμηνο του 2019, 1,21 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν μέσω των 14 αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 12,9% κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης των διεθνών πτήσεων κατά 24,9%. Η εγχώρια κίνηση για το διάστημα Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2019 παρουσίασε αύξηση ύψους 7,4%.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here