ΓΕΩΘΗΡΑ: Η τιμολογιακή πολιτική 2024 για το Ηφαιστειακό Πάρκο της Ν. Καμένης

Επισκέψιμο από την 1η Απριλίου

Η Δευτέρα 1η Απριλίου ορίστηκε ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Ηφαιστειακού Πάρκου Νέας Καμένης για την τουριστική περίοδο 2024. Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΩΘΗΡΑ, η οποία έχει στην αρμοδιότητά της το Ηφαιστειακό Πάρκο Νέας Καμένης, καθορίστηκε και η φετινή τιμολογιακή πολιτική ως προς αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, το αντίτιμο εισόδου στο Ηφαιστειακό/Γεωλογικό Πάρκο της Νέας Καμένης (Ηφαίστειο Θήρας) έχει ως εξής:

– Γενική είσοδος: 5 ευρώ αν οι επισκέπτες προμηθευτούν το εισιτήριο από τα ταμεία εισόδου της Νέας Καμένης, 4 ευρώ αν οι επισκέπτες προμηθευτούν το εισιτήριο ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της ΓΕΩΘΗΡΑ ή από τα γραφεία της ΓΕΩΘΗΡΑ ανεξαρτήτου ποσότητας, όταν δοθεί η δυνατότητα αυτή στην ιστοσελίδα της ΓΕΩΘΗΡΑ.

Η τιμή χονδρικής για τα τουριστικά γραφεία είναι 3,75 ευρώ. Η έκπτωση αυτή κατά 25% θα πραγματοποιείται με την έκδοση τιμολογίου στο τουριστικό  γραφείο εφόσον αυτό προμηθευτεί κατ’ ελάχιστο 500 εισιτήρια. Εάν κάποιο τουριστικό γραφείο προμηθευτεί περισσότερα εισιτήρια από αυτά τα οποία θα χρησιμοποιήσει, τότε έως τις 10 Δεκεμβρίου του 2024 θα πρέπει να τα προσκομίσει άθικτα στα γραφεία της ΓΕΩΘΗΡΑ και αφού εξεταστεί η μη χρησιμοποίησή τους τότε θα τους δίδεται βεβαίωση οφειλής εισιτηρίων για τη νέα τουριστική περίοδο του 2025. Σε περίπτωση που η τιμολογιακή πολιτική του 2025 αναφέρει διαφορετική τιμή εισιτηρίου, τότε για να λάβουν τα εισιτήρια που τους οφείλονται θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό της διαφοράς εφάπαξ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να προμηθευτούν εισιτήρια τα τουριστικά γραφεία είναι η  εξόφληση ή ρύθμιση οφειλών παρελθόντων ετών στη ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

– Μειωμένο εισιτήριο στο 50% της μέγιστης τιμής δικαιούνται: άτομα άνω των 65 ετών με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, Φοιτητές με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας, άνεργοι – άποροι της ημεδαπής με επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας που διαθέτουν, δ) πολύτεκνοι – τρίτεκνοι της ημεδαπής με επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας που διαθέτουν, ε) παιδιά ηλικίας 5-18 ετών.

Το μειωμένο εισιτήριο μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος είτε από τα ταμεία εισόδου της Νέας Καμένης είτε από τα γραφεία της ΓΕΩΘΗΡΑ επιδεικνύοντας τα απαραίτητα έγγραφα.

– Ελεύθερη είσοδο δικαιούνται: οι μόνιμοι κάτοικοι Θήρας-Θηρασίας με την επίδειξη επίσημου αποδεικτικού εγγράφου, άτομα με αναπηρία άνω του 50% με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας που διαθέτουν, τα παιδιά έως 5 ετών, οι εκτελούντες εντεταλμένη από τη ΓΕΩΘΗΡΑ εργασία στον χώρο του Ηφαιστείου, οι κάτοχοι δελτίου ελεύθερης εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία με την επίδειξη αυτού, οι υπηρετούντες την στρατιωτική τους θητεία με επίδειξη δελτίου στρατιωτικής ταυτότητας, οι ξεναγοί με επίδειξη της ξεναγικής τους ταυτότητας σε ισχύ η οποία έχει εκδοθεί από το αρμόδιο  Υπουργείο, ερευνητές, επιστήμονες, ερευνητικές ομάδες στους οποίους έχει προηγηθεί χορήγηση αδείας από τη ΓΕΩΘΗΡΑ με σκοπό τη φωτογράφιση, τη μελέτη, τη σχεδίαση ή την δημοσίευση υλικού σχετικού με την Ν. Καμένη, συνοδοί, εντεταλμένοι από τουριστικά γραφεία.

Το εισιτήριο ελεύθερης εισόδου μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος είτε από τα ταμεία εισόδου της Νέας Καμένης είτε από τα γραφεία της επιδεικνύοντας τα απαραίτητα έγγραφα.

Επιπλέον, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΩΘΗΡΑ, για τα αιτήματα κινηματογράφησης στην Παλαιά και Νέα Καμένη θα ισχύουν τα εξής:

Η τιμή για την παροχή άδειας εισόδου θα αποφασίζεται κατά περίπτωση από τριμελή  επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από τα μέλη του Δ.Σ. της ΓΕΩΘΗΡΑ: κ. Θεοχάρη Σαρρή (Αντιπρόεδρο), κ. Εμμανουήλ Καφιέρη (Διευθύνοντα Σύμβουλο) και κα Παναγιώτα Γουλοπούλου (μέλος). Το αντίτιμο που θα καταβάλλεται θα αφορά καθαρά στην είσοδο του συνεργείου κινηματογράφησης με σκοπό την λήψη κινηματογραφικού υλικού από  την Νέα και Παλαιά Καμένη. Στην τιμή θα συμπεριλαμβάνεται και το κόστος εισιτηρίου για κάθε μέλος του συνεργείου

– Ελεύθερη είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε συνεργεία που σκοπό θα έχουν τη λήψη  κινηματογραφικού υλικού για την δημιουργία ντοκιμαντέρ που στόχο θα έχει την ανάδειξη του Ηφαιστειακού Πάρκου και του γεωλογικού θησαυρού της Νέας και Παλαιάς Καμένης. Η άδεια θα παραχωρείται από την ΓΕΩΘΗΡΑ κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου και εφόσον εξεταστεί από την ανωτέρω τριμελή επιτροπή.

Σε ό,τι αφορά στο κόστος παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων που διοργανώνει η ΓΕΩΘΗΡΑ, αυτό ορίζεται κατ’ ελάχιστον στα 50 ευρώ. Μειωμένο αντίτιμο παρακολούθησης κατά 50% θα καταβάλλεται από τους ξεναγούς με επίδειξη της ξεναγικής τους ταυτότητας σε ισχύ.

Σχετικά με την εφαρμογή ψηφιακού ξεναγού “Santorini Volcano” της ΓΕΩΘΗΡΑ, η λήψη της θα γίνεται δωρεάν.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση εδώ.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη