Η τοποθέτηση του Μ. Καφούρου στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια

"Στο νομοσχέδιο εμπεριέχονται κυρίως σημαντικές ρυθμίσεις για την ενίσχυση και αναβάθμιση του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου"

Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι πολυσυζητημένες ρυθμίσεις για την εγκατάσταση και λειτουργία μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος.

Αν και η συζήτηση επικεντρώθηκε στα 26 από τα 205 συνολικά άρθρα του επίμαχου μέρους, ο κος Καφούρος τόνισε ότι “το νομοσχέδιο εμπεριέχει, κυρίως, πολλές και σημαντικές ρυθμίσεις για την ενίσχυση και αναβάθμιση του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου” και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημαντική αναβάθμιση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο καθίσταται το τρίτο πανεπιστήμιο της χώρας καθώς και στον εκσυγχρονισμό του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, το οποίο εναρμονίζεται με τις τελευταίες τεχνολογικές και ακαδημαϊκές εξελίξεις.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στο αυτό το σημείο της ομιλίας του, ο βουλευτής Κυκλάδων επισήμανε και τον αντίστοιχα ιδιαίτερο ρόλο του Πανεπιστημίου Αιγαίου,”ενός πανεπιστημίου που σχετίζεται με τη νησιωτικότητα, τη γεωπολιτική του σημασία, αλλά και τη χωρική του κατανομή” και επανέλαβε από το βήμα της Βουλής την πρόταση της Συγκλήτου για τη θέσπιση Ακαδημαϊκού Νησιώτικου Ισοδύναμου, με ωφελούμενους τους φοιτητές αλλά και το διδακτικό – ερευνητικό προσωπικό.

Για την εγκατάσταση παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων στη χώρα μας ανέφερε ότι, “στόχος της λειτουργίας τους είναι να μπορούν, επιτέλους, να σπουδάσουν στη χώρα μας οι χιλιάδες νέοι που αναγκάζονται να πηγαίνουν σε άλλες χώρες, γεγονός που προκαλεί σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα επιστροφής στους Έλληνες επιστήμονες της διασποράς, για μια ακαδημαϊκή καριέρα στον τόπο τους”.

Τέλος, σε όσους μιλούν για υποβάθμιση, θύμισε ότι η μεγαλύτερη υποβάθμιση έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την οριζόντια εξίσωση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ, διαλύοντας μάλιστα την τεχνολογική εκπαίδευση. “Εμείς δεν φοβόμαστε καμία υποβάθμιση του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου. Γιατί αγαπάμε τα δημόσια Πανεπιστήμιά μας και θα συνεχίσουμε να τα ενισχύουμε! Γιατί εμείς θέλουμε να δούμε τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια στην κορυφή. Θέλουμε σύγχρονα, καθαρά, ανοιχτά, ανταγωνιστικά Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια για τις νέες γενιές επιστημόνων και επαγγελματιών”, κατέληξε.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη