Παρέμβαση ευαισθητοποίησης σε μαθητές του Γυμνασίου Εμπορείου από τον Θησέα Κυκλάδων

Στο πλαίσιο των πολυπαραγοντικών του παρεμβάσεων στα νησιά των Κυκλάδων για την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, το Κέντρο Πρόληψης “Θησέας Κυκλάδων” ολοκλήρωσε πρόσφατα μια βραχεία παρέμβαση ευαισθητοποίησης στο Γυμνάσιο Εμπορείου, με θέμα: “Εφηβεία και πρόληψη των εξαρτήσεων”.

Αρχικά υλοποιήθηκε μια δίωρη επιμόρφωση στον σύλλογο διδασκόντων με την συμμετοχή 17 εκπαιδευτικών και στην συνέχεια στους μαθητές/τριες της Β’ τάξης. Πραγματοποιήθηκαν επίσης τρεις συναντήσεις ανά τμήμα, δίωρης διάρκειας η καθεμιά, συνολικά σε 60 μαθητές, με την παρουσία και τη συνεργασία των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, κατά την διάρκεια των συναντήσεων μοιράστηκαν το προσωπικό τους βίωμα πάνω σε ζητήματα της εφηβείας, τις ανησυχίες τους σχετικά με τα ζητήματα των εθισμών, ενώ ταυτόχρονα τους δόθηκαν ερεθίσματα για επεξεργασία και εμπλουτισμό των γνώσεών τους, τα οποία έδωσαν αφορμή για γόνιμο διάλογο.

Ανάλογες δράσεις από το παράρτημα Σαντορίνης του Θησέα Κυκλάδων είναι σε εξέλιξη στο Γυμνάσιο των Φηρών και στο Γυμνάσιο της Ίου.

Η πρόληψη κινδυνεύει
Στο μεταξύ, εν μέσω της ανησυχίας και αγωνίας για το μέλλον των Κέντρων Πρόληψης πανελλαδικά εξαιτίας των προωθούμενων αλλαγών που θα φέρει το επικείμενο νομοσχεδίο για την ψυχιατρική μεταρρύθμισης στον χώρο των εξαρτήσεων, το σωματείο εργαζομένων των κέντρων πρόληψης κυκλοφόρησε πρόσφατα το παρακάτω σποτ.

Οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης σημειώνουν: “Εδώ και 30 χρόνια, 75 Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε όλη την Ελλάδα στηρίζουν το παιδί, τον γονιό, τον εκπαιδευτικό, τον έφηβο, την κοινότητα, τον άνθρωπο ΔΩΡΕΑΝ. Τώρα η Πρόληψη καταργείται με έναν νόμο και δύο άρθρα. Η Πρόληψη χρειάζεται στήριξη. Τώρα μας χρειάζεται όλους. Κοινοποιήστε. Διαδώστε. ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ!”

Θυμίζουμε ότι στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας είχε εκδώσει ψήφισμα υποστήριξης του Θησέα Κυκλάδων.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη