Σαντορίνη: Ιδέες Σαββατοκύριακου

Μια εβδομάδα και κάτι για τα Χριστούγεννα, η θερμοκρασία πέφτει και η γιορτινή διάθεση βαίνει προς κορύφωση. Το ίδιο και οι προετοιμασίες ενόψει των γιορτών: αγορές δώρων, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, ψάξιμο σε συνταγές για γλυκά, προετοιμασία και προγραμματισμός των γιορτινών τραπεζιών. Αφιερώστε λίγο χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην τρέχετε την τελευταία στιγμή! Στο μεταξύ, ας δούμε τι άλλο παίζει αυτές τις μέρες στη Σαντορίνη.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στο προαύλιο του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΠΠΟΣ, θα είναι ανοιχτό από τις 11:00 ως τις 22:00 με ελεύθερη είσοδο, ενώ το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει πολλές παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς, αλλά και μεγάλους. Το Σάββατο στις 12:00 τα ξωτικά του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με τον σύλλογο Ηλιαχτίδα Θήρας, ενώ στις 17:00 οι μαθητές του νηπιαγωγείου Μεγαλοχωρίου θα παρουσιάσουν την παράσταση “Φρικαντέλα – Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα” του Ευγένιου Τριβιζά. Στις 18:30 θα έχει πάρτι με τα ξωτικά, ενώ για τις 20:00 έχει προγραμματιστεί η προβολή της ταινίας περιβαλλοντικού περιεχομένου με τίτλο “Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα“.

Η Φωτογραφική Ομάδα Σαντορίνης έχει κανονίσει για το Σάββατο στις 19:00 την 5η συνάντησή της, στο Γυμνάσιο Φηρών, με θέμα τη φωτογραφία πορτρέτου. Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές για όλους όσους ενδιαφέρονται για την φωτογραφία, ανεξάρτητα από τις γνώσεις τους ή τον φωτογραφικό τους εξοπλισμό.

Το βράδυ του Σαββάτου στις 19:30, το εστιατόριο Oia Gefsis στην Οία έχει καλεσμένο τον βραβευμένο σεφ Βασίλη Λεωνίδου που μαζί με τον σεφ Φάνη Μαϊκαντή θα ετοιμάσουν ένα γευστικό ταξίδι με μενού επτά πιάτων ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο 2286071526.

Ο κινηματογράφος Villaggio στο Καμάρι έχει για αυτό το Σαββατοκύριακο προτάσεις ταινιών για μικρούς και μεγάλους. Και τις δύο μέρες στις 17:20 “Ένα ταξίδι για πάπιες”, ταινία κινουμένων σχεδίων, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Ακολουθεί στις 19:10 επίσης μεταγλωττισμένη η ταινία φαντασίας “Γουόνκα”, εμπνευσμένη από το γνωστό παιδικό βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ “Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας”. Στις 21:15 έρχεται η πιο τρυφερή, γλυκιά, αστεία χριστουγεννιάτικη ελληνική ταινία, με τίτλο “Κουραμπιέδες από χιόνι” που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιάννη Τσιμιτσέλη.

Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, το Μπελλώνειο θα φιλοξενήσει την τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των Δημοτικών Κοινοτήτων Θήρας, όπως εκλέχθηκαν από τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Την Κυριακή, τα ξωτικά του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα ξεκινήσουν στις 12:00 με eco κατασκευές και στις 18:00 θα συνεχίσουν με χριστουγεννιάτικες μακαρονοκατασκευές. Στις 19:30 στη σκηνή θα ανέβει η μπάντα του Γυμνασίου Μεσαριάς για “Χριστούγεννα σε ρυθμό ροκ“.

Στις 17:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Μεσαριάς, η Πολιτιστική Ομάδα ΜΥΡΟ θα παρουσιάσει τη χριστουγεννιάτικη γιορτή της, με θεατρικά δρώμενα από το τμήμα δημοτικού και το τμήμα γυμνασίου-λυκείο.

Στις 18:00 η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού και Νήσων διοργανώνει μουσική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με ύμνους και κάλαντα, στη Χριστιανική Εστία, στα Φηρά.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη