Σαντορίνη: Ιδέες Σαββατοκύριακου…

Τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κυριαρχούν, αλλά δεν είναι οι μοναδικές προτάσεις.

Το πρωί του Σαββάτου στις 10:30, η Σχολή Γονέων, που διοργανώνεται από τον παιδικό σταθμό “Η Γλυκογαλούσα”, έχει συνάντηση με θέμα τις “Τριγωνοποιήσεις στην οικογένεια”.

Στις 12:00, στην πλατεία Καμαρίου, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Επισκοπής Γωνιάς διοργανώνει αποκριάτικο καρναβάλι.

Μένοντας στο Καμάρι και στην κεντρική πλατεία έναντι Μυρτιδιώτισσας, στις 18:00 θα έχει Μασκαράδα, που διοργανώνει ο Παγκράτιος Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος μαζί με την Κοινότητα Επισκοπής Γωνιάς. Το πρόγραμμα έχει αναβίωση εθίμων από τα παλιά, μουσική, χορό και πολύ κέφι.

Για την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Volley League γυναικών, στις 19:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης, ο 4ος ΑΟ Θήρας υποδέχεται την 3η ΑΕΚ, σ’ ένα ματς που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την 3η θέση, με τον νικητή να διατηρεί ελπίδες ακόμη και για τη 2η. Οι αθλήτριες του ΑΟ Θήρας θέλουν με τη συμπαράσταση των φιλάθλων να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τις εντός έδρας υποχρεώσεις τους πριν τα play off, αφού για την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν στην έδρα του Ολυμπιακού.

Επιστρέφοντας σε καρναβαλικούς ρυθμούς, στις 20:00, στην Εστία Πύργου θα έχει αποκριάτικο πάρτι με μουσική, τραγούδι, κρασί και χορό.

Την Κυριακή το πρωί στις 11:00, στη Μεσαριά, θα έχει καρναβαλική παρέλαση μαθητών από διάφορα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νησιού. Μετά την παρέλαση, θα στηθεί πάρτι στην πλατεία.

Το μεσημέρι στις 14:00 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου “Το Μετόχι” έχει προγραμματίσει την ετήσια αποκριάτικη χοροεσπερίδα του, στο κοσμικό κέντρο “Αηδόνι”.

Για την μπασκετική αγωνιστική δράση του τοπικού πρωταθλήματος, από το μεσημέρι και μετά θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης οι εξής αναμετρήσεις: Pollo Nuggets-Πήγασος στις 15:30, Ka Min Soon-Wolves of 2 Brothers στις 17:15, Ballerz BC-Ελπίδα στις 19:00 και Μάγοι του Ροζ-Bombayers.

Η ταινία “Οπενχάιμερ” ήταν αυτή που θριάμβευσε στην πρόσφατη απονομή των Όσκαρ, αποσπώντας επτά αγαλματίδια, μεταξύ των οποίων αυτά της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, α’ και β’ ανδρικού ρόλου. Αν δεν την έχετε ήδη δει, έχετε την ευκαιρία αυτό το Σαββατοκύριακο, στον κινηματογράφο Villaggio, στις 21:00.

Κλείνοντας, προτείνουμε να αναβιώσετε μαζί με τα μικρά παιδιά το έθιμο της κυρά-Σαρακοστής με τα επτά πόδια, ένα για κάθε εβδομάδα της περιόδου μέχρι το Πάσχα. Η κυρά-Σαρακοστή έχει σταυρωμένα χέρια γιατί προσεύχεται, έναν σταυρό γιατί πάει στην εκκλησία, ενώ δεν έχει στόμα γιατί νηστεύει. Στο τέλος κάθε εβδομάδας, ξεκινώντας από το Σάββατο μετά την Καθαρά Δευτέρα χάνει από ένα πόδι, μέχρι να κοπεί και το τελευταίο το Μεγάλο Σάββατο. Μπορείτε να την φτιάξετε από χαρτί ή και από αλατοζύμη που θα την ψήσετε. Δείτε στο παρακάτω βίντεο του Άκη Πετρετζίκη τις σχετικές οδηγίες.

Ό,τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε, καλά να περάσετε και καλά Κούλουμα!

Διαφήμιση

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη