Σαντορίνη: Παράταση προθεσμίας για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών

Μετά την παράταση που δόθηκε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οικοδομικές εργασίες σταματάνε την 1η Απριλίου 2024 και έως τις 31 Οκτωβρίου 2024 στις περιοχές σε όλο το μήκος της καλντέρας και εντός των παραδοσιακών οικισμών των Φηρών, του Ημεροβιγλίου, της Οίας, του Καρτεράδου, του Πύργου, της Μεσαριάς, της Έξω Γωνιάς, της Μέσα Γωνιάς, του Βόθωνα, του Μεγαλοχωρίου, του Εμπορείου, του Ακρωτηρίου και της Θηρασιάς.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού Καθαριότητας και Εκτέλεσης Οικοδομικών Εργασιών, απαγορεύονται από την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου 2024 οι οικοδομικές εργασίες στις πυκνοκατοικημένες περιοχές του Καμαρίου, του Βουρβούλου και της Περίσσας. Τα όρια των εν λόγω πυκνοκατοικημένων περιοχών είχαν περιγραφεί σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Διαφήμιση

Στην απαγόρευση εργασιών δεν περιλαμβάνονται ελαιοχρωματισμοί και αποκαταστάσεις βλαβών σε ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις. Σε περίπτωση εκτεταμένης βλάβης, δύναται με απόφαση Δημάρχου να επιτραπούν οι οικοδομικές εργασίες που αφορούν την αποκατάσταση της.

Το πρόστιμο που προβλέπεται είναι 3.600 € για βαρέα όχληση (χρήση μηχανημάτων εκσκαφής, σφυριών, κομπρεσέρ, πρέσες μπετόν ή σοβά) και 1.800 € για ελαφρά όχληση (απαγορευμένες οικοδομικές εργασίες ή εργασίες χωρίς χρήση μηχανημάτων).

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Απαγορεύεται επίσης παντελώς σε όλη την περιοχή της καλντέρας η ρίψη μπαζών ή άλλων υλικών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το πρόστιμο που προβλέπεται και για αυτή την παράβαση είναι 3.600 €.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος Θήρας, έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα για τη μη τήρηση του κανονισμού καθαριότητας. “Παρακαλούμε τους Δημότες για την εύρυθμη λειτουργία του προορισμού εν όψει της τουριστικής περιόδου, να σεβαστούν τον κανονισμό και να προγραμματίσουν τις εργασίες τους εμπρόθεσμα”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη