Κύπελλο βόλεϊ γυναικών: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΑΟ Θήρας στην έδρα του Άρη

Τελευταία ενημέρωση 14/2 – ώρα 23:50

Φρένο στις βλέψεις του ΑΟ Θήρας για 6η σερί παρουσία του σε τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος έβαλε απόψε ο Άρης. Μετά από αγώνα δύο και πλέον ωρών στο κλειστό της Μίκρας που κρίθηκε στο τάι μπρέικ, ο Άρης κατάφερε να φύγει νικητής και να πανηγυρίσει τη μεγάλη πρόκριση στο Final 4 που θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι στις 8-10/3.

Τελευταία φορά που οι “κιτρινόμαυρες” βρέθηκαν στην τετράδα του θεσμού ήταν το 2020, αλλά εκείνη τη σεζόν η διοργάνωση ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ο ΑΟ Θήρας ήταν αυτός που ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση και πήρε το α’ σετ, αλλά ο Άρης με τη βοήθεια και του κόσμου του έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με 2-1 με 25-22 και 25-18 για το β’ και γ’ σετ αντίστοιχα. Στο δ’ σετ η ομάδα της Σαντορίνης έβγαλε αποφασιστικότητα και αντίδραση και το κατέκτησε με 23-25, για να στείλει το παιχνίδι στο ψυχοφθόρο τάι μπρέικ. Εκεί όπου τελικά “αυτοκτόνησε” ενώ προηγήθηκε με 1-5, για να δεχθεί ένα σερί 6-0, και στη συνέχεια οι γηπεδούχες να φθάσουν στην κατάκτηση του σετ με 15-12.

Τα σετ: 3-2 (23-25, 25-22, 25-18, 23-25, 15-12)

“Κατ’ αρχάς να δώσουμε συγχαρητήρια στον Άρη για την μεγάλη του πρόκριση. Από την πλευρά μας ήταν πολλά πράγματα που δεν κάναμε σωστά. Σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι, αφού ήταν μέσα στις δυνατότητες μας να βρεθούμε στο Final-4, αλλά και μέσα στους στόχους μας. Παίρνω την ευθύνη για τον αποκλεισμό μας. Για την συνέχεια πρέπει να ανατρέψουμε αυτό το άσχημο αποτέλεσμα και να το μετατρέψουμε σε θετική ενέργεια για το πρωτάθλημα”, δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός της Σαντορίνης Ματέο Φρέσκι, που είδε την ομάδα του να χάνει σε δεύτερο σερί παιχνίδι σε τάι μπρέικ (σ.σ. μετά το ματς πρωταθλήματος με Παναθηναϊκό), λέγοντας όμως ότι ήταν τελείως διαφορετικά παιχνίδια, γιατί εκεί η ομάδα είχε γυρίσει στο παιχνίδι χάνοντας με 2-0 στα σετ.

Τα άλλα τρία εισιτήρια του Final 4 πήραν ο Παναθηναϊκός που νίκησε με 3-1 τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ που κέρδισε με 3-1 τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων και ο Ολυμπιακός που απέκλεισε τη Θέτιδα στο τάι μπρέικ.

Η κλήρωση για τα ζευγάρια των ημιτελικών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16/2 στις 12:45.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη