WWF: Κάλεσμα για δράση, για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος των πυρκαγιών και της κλιματικής αλλαγής

Νέα ταινία animation, με τη σφραγίδα της NOMINT, που χρησιμοποιεί αληθινή φωτιά για να αναδείξει το θέμα των καταστροφικών συνεπειών των πυρκαγιών

Με αφορμή τη διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα COP27 που ξεκίνησε χθες (6/11) στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, το WWF κυκλοφόρησε σήμερα μια νέα ταινία με τίτλο “Α flammable planet/Ένας εύφλεκτος πλανήτης”, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες αυξάνονται σε ένταση και συχνότητα κάθε χρόνο, προκαλώντας καταστροφές στους ανθρώπους, τη φύση και το κλίμα.

Η ταινία δημιουργήθηκε από την εταιρεία NOMINT των Γιάννη Κωνσταντινίδη και Χρήστου Λεφάκη, με έδρα το Λονδίνο, με σκοπό να αφηγηθεί την ιστορία των καταστροφικών επιπτώσεων των δασικών πυρκαγιών στον ολοένα και πιο εύφλεκτο πλανήτη μας. Όπως και στην πραγματική ζωή, στην ταινία μια απειλητική φωτιά καταβροχθίζει τα πάντα προκαλώντας καταστροφή στους φυσικούς οικοτόπους και στις ζωές των ανθρώπων. Η ταινία λειτουργεί ως μια έντονη υπενθύμιση ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να δράσουν τώρα για να αντιμετωπίσουν τους παράγοντες που προκαλούν αφύσικες πυρκαγιές, όπως η αποψίλωση των δασών και η κλιματική αλλαγή.

Η NOMINT χρησιμοποίησε έναν καινοτόμο συνδυασμό από πολύ εύφλεκτα υλικά και πραγματική φωτιά, για να δημιουργήσει μια συγκλονιστική αίσθηση κινδύνου. Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου in-camera και χρησιμοποίησε παραδοσιακές τεχνικές stop-motion μαζί με αργή κίνηση, timelapse και μεγάλη έκθεση για τη δημιουργία αυθεντικών αναπαραστάσεων. Σκηνοθετήθηκε από τους συνιδρυτές της NOMINT, Γιάννη Κωνσταντινίδη και Χρήστο Λεφάκη, σε συνεργασία με τον animator Jua Braga, μουσική του Ted Regklis και χρωματική επεξεργασία από τον Tom Mangham στα Black Kite Studios.

Η νέα ταινία είναι η δεύτερη που δημιουργεί η NOMINT για λογαριασμό του WWF, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη δράση γύρω από σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με το κλίμα. Η πρώτη ταινία, “We Can’t Negotiate the Melting Point of Ice“, που ασχολείται με τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Αρκτική, κυκλοφόρησε στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή το 2021 στη Γλασκώβη και πρόσφατα κέρδισε τρία βραβεία Cannes Lions.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ο Huma Khan επικεφαλής επικοινωνίας του WWF σχολίασε: “Οι πυρκαγιές δεν είναι μόνο ένα κρίσιμο κλιματικό ζήτημα, αλλά και ένα κρίσιμο οικονομικό και βιοποριστικό ζήτημα. Οι πυρκαγιές που καίνε σε πολλά μέρη του κόσμου είναι μεγαλύτερες, πιο έντονες και διαρκούν περισσότερο από ό,τι παλιά. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το WWF ζητά εδώ και καιρό περισσότερη δράση για την πρόληψη των πυρκαγιών και την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών των πυρκαγιών, όπως η αποψίλωση των δασών και η κλιματική αλλαγή. Έτσι, όταν η NOMINT μας μίλησε για αυτή τη νέα τεχνική κινουμένων σχεδίων χρησιμοποιώντας πραγματική φωτιά, μας κίνησε το ενδιαφέρον. Αυτή η συγκλονιστική ιστορία δραματοποιεί τις πολύ πραγματικές και οδυνηρές συνέπειες των δασικών πυρκαγιών στους ανθρώπους, τα μέσα διαβίωσής τους και το κλίμα”.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης της NOMINT ανέφερε: “Για τη δεύτερη ταινία μας με το WWF, παλέψαμε επί μήνες να βρούμε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουμε τις φυσικές ιδιότητες της πραγματικής φωτιάς με τρόπο που να αναπαριστά τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών. Η φωτιά είναι καταστροφική και αμετανόητη, τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στο σετ stop-motion, καταστρέφοντας ό,τι βρίσκεται μπροστά της. Καταλήξαμε να ακροβατούμε με κίνδυνο η παραγωγή να γίνει κυριολεκτικά παρανάλωμα του πυρός δημιουργώντας ένα επίπεδο κινδύνου που ελπίζουμε να μεταφέρεται στον θεατή”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη