Στο πλαίσιο της πολιτικής της για ανάδειξη και προώθηση των τοπικών πιστοποιημένων οίνων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προτίθεται να συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Οίνων και αλκοολούχων ποτών ProWein 2019, που θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Μαρτίου 2019, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Η συγκεκριμένη είναι η μεγαλύτερη διεθνής θεματική έκθεση του εξωτερικού και έχει υψηλή επισκεψιμότητα, προσελκύοντας εισαγωγείς, διανομείς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στη γερμανική, την ευρωπαϊκή, αλλά και τη δεθνή αγορά και συμβάλλει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών και στην στήριξη της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων οίνων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι οινοπαραγωγοί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που παράγουν αποκλειστικά πιστοποιημένους ΠΟΠ ή/και ΠΓΕ ή/και Βιολογικούς Οίνους ή με έγκριση H.A.C.C.P. ή/και ISO που επιθυμούν να έχουν παρουσία στο περίπτερο που πρόκειται να μισθώσει η Π.Ν.ΑΙ., καλούνται να το δηλώσουν το αργότερο έως την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 στην σχετική φόρμα που υπάρχει εδώ.

Οι συμμετέχοντες εκθέτες θα πρέπει να καλύψουν με δικά τους έξοδα την εγγραφή τους στην έκθεση (μέγιστου εκτιμώμενου κόστους 350 €), τη μεταφορά των προϊόντων τους, τα εισιτήρια και τη διαμονή τους και ενδεχομένως την ηλεκτρική παροχή για την 24ωρη λειτουργία ψυγείων ή άλλου επαγγελματικού εξοπλισμού που ενδεχομένως θα χρειαστούν.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάσει κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων. Με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής θα απορριφθούν, μετά από έλεγχο, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης και όσοι δεν μεταποιούν και τυποποιούν πρωτογενή τοπικά προϊόντα. Επίσης με ποινή αποκλεισμού θα απορρίπτονται από επόμενες εκθέσεις, όσοι δηλώσουν στην παρούσα φάση συμμετοχή  και στη συνέχεια ακυρώσουν, ή δεν αποστείλουν όλα τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων.

Διευκρινίζεται πως μετά τις 24/9/2018 καμία δήλωση δε θα γίνει δεκτή. Επίσης στη συγκεκριμένη έκθεση δεν επιτρέπεται η λιανική πώληση.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2241360567, κ. Τάνια Ρούσσου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων, για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου και 2281082380, κ. Ντίνα Βλάχου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων. για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here