Κάλεσμα συμμετοχής στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Στο πλαίσιο της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρόκειται να λάβει μέρος με δικό της περίπτερο στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά στις 2-4 Δεκεμβρίου 2022.

Στόχος της Περιφερειακής αρχής είναι η προβολή και προώθηση του Νοτιοπελαγίτικου μελιού και των προϊόντων μέλισσας στο εμπορικό κοινό και τους χώρους μαζικής εστίασης και η ανάδειξη του πλούτου και της μοναδικής ποιότητας των μελισσοκομικών προϊόντων της Περιφέρειας στο ευρύ κοινό. Επιπλέον μέσω της δράσης αυτής, δίνεται στους παραγωγούς η ευκαιρία σύναψης εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών με επιχειρήσεις παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού. Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί και φέτος από παράλληλες εκδηλώσεις όπως παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων, διαγωνισμό μελιού, γευσιγνωσία αμιγών κατηγοριών μελιού, γαστρονομικές παρουσιάσεις με βάση το μέλι, εκδηλώσεις για παιδιά και Διήμερο Μελισσοκομικό Συνέδριο με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για εξειδικευμένα θέματα μελισσοκομίας.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Όσοι επιθυμούν να έχουν παρουσία μέσω της συμμετοχής τους στο περίπτερο που πρόκειται να μισθώσει η Π.Ν.ΑΙ., καλούνται να το δηλώσουν έως τη Δευτέρα 12/9/22 στη σχετική φόρμα που υπάρχει εδώ. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, καμία δήλωση δεν θα γίνει δεκτή.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη φυσική έκθεση θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και από τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν τότε. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που θα προκύψουν βάσει των εξελίξεων της πανδημίας και προκειμένου να συμβάλει στη στήριξη του τομέα της υγείας, η Περιφέρεια διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής της στην εν λόγω έκθεση και σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα μη συμμετοχής.

Η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάσει κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις και οι απαιτούμενες προδιαγραφές της συμμετοχής. Με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής θα απορριφθούν, μετά από έλεγχο, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης και όσοι δεν μεταποιούν και τυποποιούν πρωτογενή τοπικά προϊόντα. Επίσης με ποινή αποκλεισμού θα απορρίπτονται από επόμενες εκθέσεις, όσοι δηλώσουν στην παρούσα φάση συμμετοχή στην έκθεση και στη συνέχεια ακυρώσουν, ή δεν αποστείλουν όλα τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή συμμετεχόντων και στην τοποθέτησή τους στα περίπτερα της Περιφέρειας θα παίξει η κατοχή Αναλύσεων Ποιοτικού Ελέγχου του Μελιού (Βοτανική προέλευση και ποιοτικά χαρακτηριστικά).

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2241360567, κα Τάνια Ρούσσου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου και 2281082380, κα Ντίνα Βλάχου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη