Κρασιά από ηφαιστειακούς αμπελώνες της Ευρώπης σε μεγάλες οινικές διοργανώσεις

Το έργο HEVA- Heroes of Europe: Volcanic Agriculture συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του για την ανάδειξη των ηφαιστειακών αμπελώνων της Σαντορίνης, του Soave και του Lessini Durello

Δυναμική παρουσία συνεχίζουν να έχουν στις ευρωπαϊκές αγορές οι οίνοι ΠΟΠ Σαντορίνη, Soave και Lessini Durello που παράγονται σε ηφαιστειακά εδάφη, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο τρίτος χρόνος της καμπάνιας ενημέρωσης: HEVA – Ηφαιστειακή Γεωργία της Ευρώπης (Heroes of Europe: Volcanic Agriculture).

Τα κρασιά της καμπάνιας HEVA βρέθηκαν στην έκθεση Οινόραμα, στις 2-4 Μαρτίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα. Η Santo Wines, ως εκπρόσωπος της καμπάνιας HEVA για την Ελλάδα, υποδέχθηκε στο περίπτερό της εκατοντάδες επαγγελματίες οίνου, προβάλλοντας τα μοναδικά ηφαιστειακά κρασιά του θηραϊκού αμπελώνα.

Διαφήμιση

Οι οίνοι ΠΟΠ Σαντορίνη αποτελούν την αιχμή του δόρατος στις προσπάθειες εξωστρέφειας των ελληνικών κρασιών στην Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο. Ένα μικρό νησί με μεγάλη ιστορία, έχει κατακτήσει με την οινική του κληρονομιά τις αγορές του εξωτερικού συμπαρασύροντας και ανοίγοντας τον δρόμο για πολλές ακόμα εξαιρετικές οινοποιητικές περιοχές της Ελλάδας“, δήλωσε ο Πρόεδρος της Santo Wines Μάρκος Καφούρος.

Αυτή τη στιγμή οι οίνοι ΠΟΠ Σαντορίνη εξάγονται σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ αποτελούν τα πλέον αναγνωρίσιμα ελληνικά κρασιά. Το περίφημο Ασύρτικο έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο, και μια μοναδική έκφραση στον τόπο προέλευσής του, την ηφαιστειακή Σαντορίνη. Οι καταναλωτές αγαπούν πολύ τα κρασιά της Σαντορίνης, τα οποία τους ανταμείβουν με το υψηλότατο επίπεδο ποιότητάς τους”, συμπλήρωσε ο Διευθυντής της Santo Wines Ματθαίος Δημόπουλος.

Για τη συνέχεια, οι οίνοι ΠΟΠ Σαντορίνη και η καμπάνια HEVA θα βρεθούν στην έκθεση Prowein, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση οίνου παγκοσμίως, η οποία πραγματοποιείται από τις 10-12 Μαρτίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας (Αίθουσα 12, Περίπτερο D79). Στο πλαίσιο της Prowein θα διοργανωθεί Master Class σε συνεργασία με το διακεκριμένο οινικό περιοδικό Vinum για την παρουσίαση των οίνων ΠΟΠ Σαντορίνης, Soave και Lessini Durello (Αίθουσα 1, Περίπτερο Α40).

Επίσης, τους επόμενους μήνες η καμπάνια HEVA θα παρουσιαστεί σε masterclasses που θα πραγματοποιηθούν σε εξέχουσες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Βαλένθια στην Ισπανία και η Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ και το Βίσμπι στη Σουηδία.

Η ελληνο-ιταλική καμπάνια HEVA, η οποία στοχεύει στην προβολή προϊόντων που παράγονται σε ηφαιστειογενή εδάφη, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Κανονισμού 1144/2014 και έχει προκύψει από την άψογη συνεργασία των Ενώσεων Οινοπαραγωγών Soave και Lessini Durello από ιταλικής πλευράς και της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (Santo Wines) από ελληνικής πλευράς, αλλά και της Ένωσης των παραγωγών τυριού Monte Veronese.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη