“Macedonia the GReat” για τα μακεδονικά προϊόντα

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εργασιών του Thessaloniki Summit το επίσημο σήμα που θα χρησιμοποιείται συλλογικά για τα μακεδονικά προϊόντα.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη σιγουριά ότι το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα “MACEDONIA THE GREAT”, θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας και θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρχει μια κεντρική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα, συμπληρώνοντας πως έχουμε πλέον μια κεντρική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα που παραπέμπει στο ένδοξο παρελθόν και χαράσσει τον δρόμο για ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Σημείωσε πως ο ίδιος είχε δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να κατοχυρώσουν μια ενιαία συλλογική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα και είπε ότι το εμπορικό σήμα που παρουσιάστηκε και θα κατατεθεί άμεσα στο Ευρωπαϊκό Γραφείο επιτυγχάνει αυτόν τον σκοπό.

Κατά τον Δρα Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), η επιλογή και σχεδίαση του σήματος έγινε με ιδιαίτερη προσοχή, “λαμβάνοντας υπόψη όλα τα οριζόμενα στη Συμφωνία των Πρεσπών”, ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι αρνητικές επιπτώσεις και να δημιουργηθεί μια ομπρέλα προστασίας για τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα. Στο σήμα η ϕράση “MACEDONIA THE GREAT” έχει στόχο να συνδέσει τα προϊόντα της βορειοελλαδικής γης, τόσο με την πλούσια ιστορία της, όσο και με τη χώρα καθεαυτήν, αϕού τα γράμματα “GR” στο “GREAT” είναι τονισμένα, ώστε να παραπέμπει στο διεθνές σήμα της Ελλάδας (GR).

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΙΑΜΙΔΗΣ

Παρουσιάζοντας το σήμα, ο Στράτος Τσαχπίνης, που είχε την εικαστική επιμέλεια, επισήμανε ότι στο “μ” που κυριαρχεί στο σήμα, η μία ευθεία παραπέμπει σε αρχαία κολόνα, ενώ υπάρχει επίσης ένα τραπέζιο και ένα τρίγωνο, από το “Δ” της λέξης Μακεδονία. Στην αγγλόφωνη εκδοχή της, η λέξη “Macedonia” επιλέχθηκε να γραφτεί με “C” και όχι με “Κ”, καθώς η πρώτη γραφή αϕενός “επιστρέφει” πολλαπλάσια αποτελέσματα στην αναζήτηση του google και αϕετέρου σχετίζεται με περισσότερες καταχωρήσεις ελληνικών επιχειρήσεων. Τα χρώματα του εύχρηστου σήματος -λευκό και μπλε- παραπέμπουν στα ελληνικά χρώματα. Το δε τραπέζιο, που αποτελεί μέρος του “μ”, μπορεί να αλλάξει ανά κατηγορία προϊόντος, αποκτώντας για παράδειγμα το σχήμα φύλλου για ένα αγροτικό προϊόν ή μπουκαλιού για έναν οίνο.

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) θα προτείνει στις εταιρείες που παράγουν στην περιοχή της Μακεδονίας και εξάγουν (και θέλουν να τονίσουν ότι τα προϊόντα τους είναι και μακεδονικά και ελληνικά) να χρησιμοποιούν το σήμα – σφραγίδα που δημιούργησε για αυτό τον σκοπό, σε συσκευασίες, προωθητικό υλικό κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κανονισμός χρήσης έχει ως στόχο να μη γίνεται malpractice (σ.σ κατάχρηση) του σήματος αυτού από διάφορες επιχειρήσεις οι οποίες δεν παράγουν προϊόντα μακεδονικής γης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη