Την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη ρομποτική και τις απεριόριστες δυνατότητές της θα έχουν από φέτος μαθητές της Σαντορίνης, άνω των 8 ετών, μέσα από το νέο πρόγραμμα ρομποτικής που ανακοίνωσε ο ΔΑΠΠΟΣ.

Τα μαθήματα θα γίνονται από τον κο Άγγελο Δρούγα Άγγελο μία φορά κάθε Σαββατοκύριακο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΔΑΠΠΟΣ, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς της Covid-19. Κάθε τμήμα θα αποτελείται από έξι παιδιά.

Διαφήμιση

Η διδασκαλία ρομποτικής αποτελεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, όπου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση, με τη βοήθεια μιας απλής γλώσσας προγραμματισμού, να συνθέσουν και να κατευθύνουν μια τεχνολογική οντότητα. Να σχεδιάσουν, να προγραμματίσουν και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους με πραγματικά ρομπότ, τα οποία μαζί μ’ έναν φορητό υπολογιστή θα χειρίζονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Πέρα από την προφανή συμβολή της στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας των παιδιών, η διδασκαλία ρομποτικής μπορεί να βρει άμεση εφαρμογή στις φυσικές επιστήμες και στα μαθηματικά, ενώ ταυτόχρονα προάγει τη συνεργατική μάθηση, την αυτοπεποίθηση και την δημιουργικότητα των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6971782888 (κ. Άγγελος Δρούγας). Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here