Μελωδίες από πιάνο και βιολοντσέλο την Παρασκευή στο Μέγαρο Γκύζη

Το ντουέτο της Anja Lechner και του Francois Coututier θα φιλοξενήσει την Παρακευή 10 Αυγούστου η σκηνή του Μεγάρου Γκύζη, στο πλαίσιο του φετινού καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη.

Η Γερμανίδα τσελίστα Anja Lechner και ο Γάλλος πιανίστας Francois Coututier προσεγγίζουν τη μουσική από διαφορετικές γωνίες. Η Lechner είναι μια κλασική σολίστ με ένα ασυνήθιστο ενδιαφέρον προς την τέχνη του αυτοσχεδιασμού, ενώ ο Couturier, είναι ένας μουσικός που με βάση τη jazz έχει προχωρήσει και σε άλλα πεδία μουσικής έκφρασης. Στο πρόγραμμά τους Moderato Cantabile παρουσιάζουν τις δικές τους ερμηνευτικές εκδοχές και ενορχηστρώσεις τριών προσωπικοτήτων του πνεύματος και της τέχνης που άγγιξαν τα όρια της ιστορίας της μουσικής: Είναι οι G.I. Gurdjieff, ο Komitas Vardapet, και ο Federico Mompou, προσωπικότητες που τις ενώνουν κοινές αναφορές στην μουσική παράδοση, στη σχέση της κοσμικής με τη θρησκευτική μουσική αλλά και στις ενδιαφέρουσες αναφορές τους σε φιλοσοφικές αναζητήσεις.

Το Moderato Cantabile έχει ηχογραφηθεί τον Νοέμβριο του 2013 στην πλούσια ακουστική της αίθουσας συναυλιών του μεγάρου Ραδιοτηλεόρασης του Λουγκάνο για την περίφημη ECM, με παραγωγό τον Manfred Eicher.

Συντελεστές:
Anja Lechner (βιολοντσέλο)
Francois Couturier (πιάνο)

Παρασκευή 10/8 | Ώρα έναρξης: 21:00 | Μέγαρο Γκύζη, Φηρά | Είσοδος ελεύθερη

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here