Santorini Experience: Νέα διαδρομή τρεξίματος 5 χλμ. στο Ακρωτήρι

Ενημερώθηκε στις 31/8 – ώρα 23:30

Μια νέα διαδρομή τρεξίματος προστίθεται στο φετινό πρόγραμμα της αθλητικής διοργάνωσης Santorini Experience, που θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη στις 23-25 Σεπτεμβρίου.

Εκτός του Ημιμαραθωνίου 21,1 χλμ “Δαιδαλική Κόρη της Θήρας” και του αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 1,5 μιλίου “L. & E. Nomikos” που έχουν ήδη ανακοινωθεί για το πρωί του Σαββάτου 24/9 και της Κυριακής 25/9 αντίστοιχα, σήμερα (31/8) ανακοινώθηκε και η προσθήκη της διαδρομής τρεξίματος 5 χλμ. “Αριστείδης Αλαφούζος”, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 23/9, ώρα 18:00, στο Ακρωτήρι.

Οι δρομείς, με αφετηρία την εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ, θα κατευθυνθούν προς τον Φάρο του Ακρωτηρίου, έναν από τους παλαιότερους και ομορφότερους φάρους της Ελλάδας, που κατασκευάστηκε το 1892 και θα φτάσουν στο δυτικότερο σημείο του νησιού, επιστρέφοντας πάλι πίσω στον Άγιο Ραφαήλ για τον τερματισμό τους.

Πληροφορίες για τις διαδρομές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους είναι διαθέσιμες εδώ.

Όπως έχει ήδη κάνει γνωστό ο Δήμος Θήρας, στόχος μέσα από τις φετινές δράσεις του Santorini Experience είναι να αναδειχθεί το σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό, επιλέχθηκε το Ακρωτήρι για την διαδρομή τρεξίματος των 5 χλμ., καθώς, όπως σημειώνει, “εκεί βρίσκεται ο προϊστορικός οικισμός, ένας από τους αξιολογότερους οικισμούς του Αιγαίου, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά σημεία της Ελλάδας”. Oι συμμετέχοντες αθλητές θα έχουν μάλιστα την δυνατότητα ξενάγησης στον προϊστορικό οικισμό, εφόσον το επιθυμούν.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Οι εγγραφές στα αγωνίσματα του Santorini Experience έχουν ήδη ανοίξει εδώ. Για ομαδικές εγγραφές 10 ατόμων και άνω ισχύει έκπτωση 20%.

Οι δημότες Θήρας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος δωρεάν, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ. Η εγγραφή τους θα επιβεβαιωθεί κατόπιν έγκρισης από τον Δήμο Θήρας.

Κορυφαία ονόματα του αθλητισμού θα δώσουν το “παρών”
Τη διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η χρυσή και αργυρή Ολλανδή Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και οκτώ φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Sharon van Rouwendaal, η δύο φορές αργυρή Βρετανίδα Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Jazz Carlin και η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης και εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κέλλυ Αραούζου.

Επίσης, στη διαδρομή του ημιμαραθωνίου θα πάρουν μέρος ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης και ο Ελληνοαμερικανός υπεραμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης, που με τη συμμετοχή του θα προβάλει και θα διαδώσει το μήνυμα του αθλητισμού και του πολιτισμού της Σαντορίνης, στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Το Santorini Experience γίνεται φέτος για 6η χρονιά και αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του τμήματος Αθλητικού Τουρισμού της ActiveMedia Group. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση γενικά αλλά και για προσφορές διαμονής και μετακίνησης στη Σαντορίνη είναι διαθέσιμες στο www.santorini-experience.com.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη