22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα εμπλοκή στην πολύπαθη παιδική χαρά της Οίας

Σε ισχύ ηλεκτρονικό ψήφισμα διαμαρτυρίας και συγκέντρωση υπογραφών

Share

Σε γεφύρι της Άρτας έχει εξελιχθεί η υπόθεση των παιδικών χαρών στη Σαντορίνη τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια. Μετά από μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών, άγονους και επαναληπτικούς διαγωνισμούς, προσφυγές, εφέσεις και δικαιώσεις, υπάρχει νέα εμπλοκή με την παιδική χαρά της Οίας.

Θυμίζουμε συνοπτικά τα προηγούμενα για να τα συνδέσουμε με τα τρέχοντα. Πριν ένα χρόνο περίπου, ιδιώτης – ιδιοκτήτης κατοικίας που γειτνιάζει με την παιδική χαρά της Οίας είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ζητώντας να ακυρωθεί ο διαγωνισμός του Δήμου Θήρας για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού στις παιδικές χαρές της Οίας, του Καμαρίου, της Μεσαριάς, του Φηροστεφανίου και του Καρτεράδου. Η προσφυγή έγινε αρχικά δεκτή, αλλά ο Δήμος Θήρας άσκησε έφεση την οποία και κέρδισε στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, οπότε και προχώρησαν τα διαδικαστικά για τη συμφωνία με την ανάδοχο εταιρεία.

Πριν λίγο καιρό οι εργασίες στις πέντε παιδικές χαρές επιτέλους ξεκίνησαν. Στις τέσσερις πλην της Οίας συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Στην Οία, ο εργολάβος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο την ώρα που καλούπωνε για να ρίξει τα μπετά, γιατί ωστόσο ο ιδιοκτήτης της παρακείμενης κατοικίας έχει ζητήσει από το Υπουργείο Πολιτισμού να χαρακτηριστεί ως μνημείο όλη η πλατεία όπου βρισκόταν από παλιά και πρέπει να ξαναγίνει η παιδική χαρά, μαζί με το υπάρχον Μνημείο Πεσόντων της Οίας.

Οι εργασίες λοιπόν στην Οία έχουν σταματήσει και πλέον ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Οίας έχει δημιουργήσει το παρακάτω ηλεκτρονικό ψήφισμα διαμαρτυρίας, συγκεντρώνοντας υπογραφές υπέρ της συνέχισης των έργων και της ολοκλήρωσης της παιδικής χαράς.

Το “θετικό” στην όλη υπόθεση είναι ότι αυτή η εμπλοκή στην Οία δεν παρασύρει τις υπόλοιπες τέσσερις παιδικές χαρές που είναι ήδη υπό διαμόρφωση. Το αρνητικό όμως είναι ότι αν γίνει αποδεκτό το αίτημα του ιδιώτη, τα παιδιά της Οίας θα μείνουν χωρίς παιδική χαρά. Περισσότερες υπογραφές στο ψήφισμα δίνουν περισσότερες πιθανότητες στο να μην ισχύσει το αρνητικό σενάριο.

“22 Φεβρουαρίου 2019

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Οίας
sgkdnoias@gmail.com                    
Facebook: Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Οίας         

Προς: 
• Δήμο Θήρας
• Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων
• Τμήμα Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων & Κινητών Πολιτιστικών Αγαθών
• Συνήγορο Του Πολίτη

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας

Ως πολίτες και κάτοικοι του νησιού της Σαντορίνης απαιτούμε την άμεση και δίχως καθυστέρηση ολοκλήρωση των εργασιών που πραγματοποιούνται για την αντικατάσταση των οργάνων στον χώρο της παιδικής χαράς στην Οία, στα πλαίσια σχετικού διαγωνισμού προμήθειας που έχει διενεργήσει ο Δήμος Θήρας, ώστε να μπορεί η παιδική χαρά να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας.

Εκφράζουμε την αγανάκτηση και την έντονη αντίθεσή μας στις μεθοδεύσεις και προσφυγές που γίνονται εδώ και πάνω από δύο έτη από συγκεκριμένο κάτοικο Ηλιουπόλεως Αττικής, ο οποίος διαμένει για λίγες μόνο ημέρες ετησίως στην Οία, και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την αντικατάσταση των οργάνων της παιδικής χαράς, η οποία υπάρχει στο χωριό μας εδώ και πάρα πολλά έτη.

Τα παιδιά του νησιού μας και των πολυάριθμων επισκεπτών έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην ψυχαγωγία και το παιχνίδι σε ασφαλείς χώρους, και εμείς ως γονείς και κάτοικοι του νησιού έχουμε υποχρέωση να τους παρέχουμε.

Προσδοκούμε την θετική ανταπόκριση και την αρωγή όλων των φορέων που θα γίνουν γνώστες του παρόντος ψηφίσματος για την άμεση ολοκλήρωση της ανακαίνισης της παιδικής χαράς στην Οία.”

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη