20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Προσφυγή ενδέχεται να μπλοκάρει την ανάπλαση των παιδικών χαρών

Κίνδυνος ακύρωσης του πολυπόθητου διαγωνισμού για τις παιδικές χαρές

Share

Σοβαρή εμπλοκή έχει προκύψει, το τελευταίο διάστημα, στις διαδικασίες του διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού οργάνων, δαπέδων ασφαλείας κ.ά. σε πέντε παιδικές χαρές του Δήμου Θήρας. Η εμπλοκή οφείλεται σε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ιδιοκτήτριας οικίας που γειτνιάζει με την παιδική χαρά της Οίας και με την οποία ζητά να ακυρωθεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θήρας που ανακήρυξε ως οριστικό ανάδοχο του έργου την εταιρεία “Τσιανάκας και Σια ΕΕ”.

Αν και η προσφεύγουσα αναφέρεται αποκλειστικά στην παιδική χαρά της Οίας, ενδεχόμενη αποδοχή της προσφυγής της θα συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες τέσσερις παιδικές χαρές, σε Καμάρι, Μεσαριά, Καρτεράδο και Φηροστεφάνι, που περιλαμβάνονταν στον ίδιο διαγωνισμό. Καθώς η προκήρυξη του διαγωνισμού είναι ενιαία και για τις πέντε παιδικές χαρές, δεν μπορούν να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι επιμέρους εργασίες στους χώρους εκτός Οίας, παρά μόνο αν ο διαγωνισμός ακυρωθεί από τον Δήμο και προκηρυχθεί νέος, με όλες τις χρονοβόρες διαδικασίες που αυτό συνεπάγεται.

Παιδική χαρά Οίας, Φεβρουάριος 2014. Φωτογραφία αρχείου

Ο συγκεκριμένος χώρος στην Οία λειτουργεί επί πολλά χρόνια ως παιδική χαρά (φωτογραφία άνω). Το τελευταίο διάστημα είχαν αφαιρεθεί τα όργανα και ο εξοπλισμός, καθώς θα έπρεπε να αντικατασταθούν με άλλα που πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας στο πλαίσιο του παραπάνω σχετικού διαγωνισμού.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη