21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Aegean: Νέα ψηφιακή υπηρεσία για πιο γρήγορη επιβίβαση στις πτήσεις εσωτερικού

Σε συνεργασία με το gov.gr

Share

Τις δυνατότητες του gov.gr αξιοποιεί η Aegean και φέρνει πρώτη στην Ελλάδα την υπηρεσία “Digital ID”, καθιστώντας ακόμη πιο γρήγορο και εύκολο τoν έλεγχο των στοιχείων των επιβατών κατά την επιβίβασή τους. Η νέα υπηρεσία που είναι πλέον διαθέσιμη μέσω του Aegean App, επιτρέπει στους επιβάτες εσωτερικού της Aegean και της Olympic Air μετά την πραγματοποίηση του check in και σε μόλις λίγα, απλά βήματα να ενσωματώσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους στην ψηφιακή κάρτα επιβίβασης. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η άμεση ταυτοποίηση των στοιχείων του κάθε επιβάτη, επισπεύδοντας και απλουστεύοντας τη διαδικασία ελέγχου κατά την επιβίβαση.

Για την επίτευξη της πιστοποίησης του χρήστη και την επαλήθευση των στοιχείων των επιβατών, η υπηρεσία “Digital ID” της Aegean είναι διασυνδεμένη με την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Gov.gr Wallet και πληροί όλα τα πρότυπα ασφάλειας και κρυπτογράφησης βάσει προδιαγραφών, για διαδικτυακές συναλλαγές. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της υπηρεσίας “Digital ID” της Aegean πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δημήτρης Γερογιάννης – Διευθύνων Σύμβουλος Aegean (αριστερά) και Κυριάκος Πιερρακάκης – Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (δεξιά)

Σήμερα 23/2 πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας η επίσημη έναρξη χρήσης της υπηρεσίας, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Aegean Δημήτρη Γερογιάννη και στελεχών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Aegean που εργάστηκαν από κοινού για την ανάπτυξη της εφαρμογής,

Λίγα λόγια για τη νέα υπηρεσία “Digital ID” της Aegean
Η υπηρεσία “Digital ID” της Aegean προϋποθέτει την προεγκατάσταση της εφαρμογής Gov.gr Wallet, μέσα από την οποία γίνεται εφικτή η δημιουργία ψηφιακών δελτίων ταυτότητας, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας και μέχρι στιγμής, είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για πτήσεις εσωτερικού της Aegean και της Olympic Air. Όταν το ελληνικό Gov.gr Wallet αποκτήσει πανευρωπαϊκή ισχύ,η υπηρεσία αναμένεται να επεκταθεί και σε πτήσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εφαρμογή της AEGEAN είναι διαθέσιμη σε συσκευές iOS, Android, Huawei και οι επιβάτες είναι απαραίτητο να έχουν κατεβάσει την τελευταία έκδοση (v6.5.5) προκειμένου να αξιοποιήσουν την υπηρεσία.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη